Ambulatory help for elders.

by Fundaţia de Binefacere "Caritas Moldova"

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Ajutor persoanelor singuratice în etate!


 Drama lor e cu atât mai mare cu cât ei sunt văzuți ca o povară pentru societate. Bătrânețea a ajuns să fie asociată cu boala, neputința, dependența, cheltuieli în plus.


An de an, populația Republicii Moldova continuă să scadă. Tot mai mulţi moldoveni îşi părăsesc patria din cauza lipsei locurilor de muncă şi a unei perspective clare de viitor. Ei lasă în urmă sate pustii, părinţi şi bunici bolnavi.

Din 1999 Fundaţia de Binefacere “Caritas Moldova” are grijă de bătrânii singuratici prin  oferirea serviciilor  de asistenţă și îngrijire medico-socială la domiciliu. În prezent acest serviciu se oferă în 5 Centre Medico-sociale: com.Stăuceni (mun. Chișinău), Tiraspol, Bender/Tighina, Grigorăuca (r-ul Sângerei), Stârcea (r-ul Glodeni), Rașcov (R-ul Camenca). Astfel, prin intermediul acestui serviciu Caritas: a reuşit să îmbunătăţească starea fizică şi spirituală a persoanelor cu dizabilităţi, bolnavilor incurabili, bătrânilor cu surse minime de existenţă; a sporit accesul la ajutorul medical primar; a instruit rudele, vecinii și voluntarii comunitari în îngrijiri; a promovat voluntariatul; Douăzeci de voluntari care s-au alăturat deja echipei Caritas Moldova, au început în primăvara anului 2016, activități pentru a asigura o bătrâneţe mai fericită prin distribuirea pachetelor alimentare, vizite la domiciliu pentru comunicare şi ajutor în menaj.

În mun.Chişinău şi com. Stăuceni Fundaţia de Binefacere „Caritas Moldova intervine şi oferă îngrijiri la domiciliu pentru ~ 110 beneficiari, acoperind doar  50% din totalul necesităţilor. Furnizarea unui asemenea serviciu presupune un cost mediu de 280 lei per beneficiar, costurile includ procurarea medicamentelor, pachetelor alimentare, articole igienice, scutece etc.

În consecinţă, lipsa surselor financiare suficiente ne împiedică să oferim ajutorul necesar pentru aceşti bătrâni.
Orice donaţie este  importantă.

Vom aprecia ajutorul tău, pentru ca ştim sigur că porneşte din inimă. Împreună putem contribui la continuitatea serviciilor medico - sociale pentru persoanele care nu şi le pot permite dar au atâta nevoie de ele!


 


 


 


 


 


 

 1. SMS  

  3 years ago
  €1
 2. SMS  

  3 years ago
  €1
 3. Anonymous 

  3 years ago
  €1
 4. Liuba Stresina 

  3 years ago
  €20
 5. Anonymous 

  3 years ago
  €2

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!