Multifunctional Social Center „Sfantul Nectarie”

by Petru Ciobanu

 • Campaign
 • Comments
 • Backers

   Centrul social multifuncțional " Sfântul Nectarie" este un proiect demarat în comun cu Asociația Obștească " Prietenul tuturor". Acest centru va funcționa pe lângă parohia “Adormirea Maicii Domnului “ din or. Nisporeni și se vrea a fi un așezământ cu menire socială care va veni în sprijinul unor diverse categorii de beneficiari, având țeluri și obiective nobile: filantropie; derularea unor activități culturale și educative; voluntariat; furnizarea de consiliere religioasă, în funcție de caz, persoanelor aflate în situaţie de criză; îmbunătățirea legăturilor copiilor cu familia și societatea; supravegherea copiilor ai căror părinți sunt plecați peste hotare, etc. În  categoria de beneficiari se vor integra: persoanele cu o situație social- economică precară, bătrânii singuratici, persoanele cu probleme și nevoi sociale, elevii/studenții cu risc de abandon școlar.


Ținânsu-se cont de misiunea sa importantă în aceste vremuri de criză, centrul va dispune de următoarele utilități: 1. o cantină socială unde vor putea servi un prînz cald , zilnic sau ocazional, persoanele nevoiașe, bătrânii solitari.

 2. o sală de conferințe unde vor fi găzduite întâlniri cu diferite personalități de vază, unde se vor ține șezători tradiționale, cateheze, precum și alte activități cu caracter educativ pentru copii și tineri.

 3. o bibliotecă cu sală de lectură.

 4. un bloc sanitar.

 5. atelier de tâmplărie pentru copii.

 6. Iar la sobsolul corpului este planificată să fie construită o capelă mortuară.


Lansăm acest îndemn pentru toți cei care vor să contribuie la susținerea și materializarea acestui proiect de suflet în orașul Nisporeni.


Costurile acestui proiect se estimează la 40.000 euro. Pentru început avem nevoie de 4000 de euro pentru fundație. Proiectul  va demara  în mai multe etape. Biserica ''Adormirea  Maicii Domnului'' care a donat Asociatiei Obștesti "Prietenul tuturor '' terenul va contribui cu 30 % din suma estimată pentru finisarea construcției.


De multe ori auzim întrebarea "Ce face Biserica pentru social?". Vă provocăm să transformăm această întrebare în "Ce pot eu să fac, în Biserică, pentru social?"


 Pentru cei care binevoiesc de a ne ajuta și a nu fi nepăsători față de suferința aproapelui, vă punem la dispoziție următoarele rechizite bancare:  cod bancar. MOLDMD2X345

                  IBAN MD27ML000000002251345398

                  COD FISCAL 1017620000395


VĂ MULȚUMIM TUTUROR PENTRU SUSȚINERE!


 


 

 1. SMS  

  3 years ago
  €1
 2. Anonymous 

  Doamne ajută!

  3 years ago
  €10
 3. SMS  

  3 years ago
  €1
 4. SMS  

  3 years ago
  €1

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!