Cultural Festival “Zilele Basarabiei” XVII-th edition

by Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara

 • Campaign
 • FAQ
 • Comments
 • Backers

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” este cel mai mare proiect al Organizației de Studenți Basarabeni din Timișoara. Acesta, desfășurându-se deja în XVII ediții, având un impact puternic în rândul publicului din România și Republica Moldova. Fiind înscris în agenda culturală a Timișoarei, festivalul se numără printre marile acțiuni culturale ale orașului.


Proiectul a luat naștere ca necesitate obiectivă a studenților basarabeni de a se afirma pe plan cultural, artistic, civic și organizațional în spațiul social românesc. Scopul acestui proiect fiind promovarea identității naționale în rândul românilor de pretutindeni prin valorile culturale. În acest sens, festivalul reunește anual zeci de studenți și personalități notorii din domeniul culturii, din ambele țări deopotrivă.


De asemenea, an de an, aducem în fața bănățenilor, artiști basarabeni, printre care și Cătălin Josan, Alternosfera, Paralela 47, Travka, Alexandrina, Harmasarii, Carla’s Dreams, FlashBlood etc., trupe de teatru din Moldova, lansări de carte, expoziții de pictură, vizionare de film, dezbateri, conferințe, workshop-uri, ansambluri folclorice și producători autohtoni pentru a promova produsele fabricate în Republica Moldova.


Realizarea obiectivelor acestui festival, sunt de o mare importanţă pentru organizaţia noastră: 1. Informarea corectă a publicului din România cu privire la cultura românească din comunitățile românești din afara granițelor țării;

 2. Sărbătorirea Marii Uniri a Basarabiei cu România din 1918 și menținerea acestei date istorice importante în conștiința neamului românesc;

 3. Facilitarea integrării tinerilor români din afara granițelor țării în societatea românească;

 4. Stabilirea unor contacte, legături și colaborări în scopul promovării unor interese comune cu asociații și organizații asemănătoare din țară și din străinătate;

 5. Îmbunătățirea legăturilor culturale și sociale între studenții din Republica Moldova cu cei din România;

 6. Promovarea și conservarea identității naționale prin valorile culturale;

 7. Împărtășirea subiectelor și evenimentelor comune, unitate de neam, istorie, meșteșugărit, gastronomie;

 8. Promovarea artiștilor și a tinerilor meșteșugari de pe ambele maluri ale Prutului.


În ediția din acest an, planificăm desfăşurarea festivalului în perioada 25 martie 2017 – 27 martie 2017. În program nu vor lipsi târgul meşterilor populari din R. Moldova şi al studenţilor artizani ce îşi fac studiile în România, proiecțiile de film basarabean, spectacole de teatru, flash-mobul care va implica dansatori populari şi alte activităţi ce vor contribui la afirmarea culturii româneşti din Republica Moldova, la Timişoara.


Însă, din cauza faptului că nu avem nici o linie de finanţare deschisă la care să apelăm, şi pentru că suntem o organizaţie non-profit, apelăm la ajutorul vostru, al oamenilor, pentru a colecta suma de bani necesară pentru organizarea acestui eveniment. Doar prin susţinerea voastră va fi posibilă organizarea festivalului şi afirmarea noastră, a basarabenilor şi a culturii noastre, la Timişoara!


 


 

La acest festival participa doar basarabeni sau si publicul timișorean ?
Ce evenimente se desfășoara in cadrul festivalului ?
Cum contribuie autoritățile locale la acest eveniment ?
Cum reacționeaza publicul timișoarean la acest festival ?

 

 

 1. Anonymous 

  2 years ago
  €1
 2. SMS  

  2 years ago
  €1
 3. SMS  

  2 years ago
  €1
 4. Anonymous 

  good luck:)

  2 years ago
  €10
 5. Chicu Iulia 

  Ma bucur ca pot sa ajut cat de putin pentru oameni dragi care incearca sa faca ceva frumos.

  2 years ago
  €1

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!