Garderobă Socială

by Ionut Marian

 • Campaign
 • Comments
 • Backers

Comuna Drăsliceni are o populație estimată la circa 3 000 de locuitori care locuiesc în 721 de gospodării. Deși comuna se află în raza mun. Chișinău și are o infrastructură socială formată (3 centre medicale, bibliotecă, casă de cultură, gimnaziu și biserică) în localitate sunt peste 300 de persoane social vulnerabile care nu primesc (sau primesc insuficient) ajutor material și care se confruntă cu provocări socio-economice severe.


Statistic vorbind, aproape fiecare a doua gospodărie din comună găzduiește o persoană social vulnerabilă. Vârsta și profilul persoanelor vulnerabile din localitate este diversă, cuprinzând copii, tineri, mame tinere, familii numeroase, persoane cu nevoii speciale și bătrâni.

În acest context grupul de Voluntari din s. Ratuș își propun în cadru proiectului „Garderoba Socială” să asigure pe terment lung ajutor material sub formă de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru persoanele nevoiașe din localitate.


Proiectul își propune să amenajezeun prin lucrări de reparații ușoare un spațiu permanent de 20 m2, aflat pe teritoriul Bisericii locale și oferit în gestiunea grupului de inițiavă, unde vor putea fi colectate și stocate articole vestimentare și unde vor putea merge persoanele social vulnerabile pentru a beneficia de haine, încălțăminte și alte articole de uz casnic (în măsura disponibilităților). Spațiul amenajat, supranumit „Garderoba Socială” va fi gestionat de grupul de inițiativă în strînsă colaborare cu asistentul social din comună, primăria și biserica din sat.


Articolele plasate în „Garderoba socială” vor fi colectate prin donații de la persoane fizice și juridice prin intermediul organizațiilor non-guvernamentale și grupurilor de volutari atât din localitate cât și din Raion și mun. Chișinau.

La prima etapă proiectul își propune să stocheze articole pentru circa 100 de persoane.

 1. DTMF  

  2 years ago
  €1
 2. Dumitru Vicol 

  Bafta multa. E nevoie sa elaborati o campanie de promovare mai proactiva.

  2 years ago
  €50
 3. SMS  

  2 years ago
  €1
 4. Anonymous 

  Succes.

  2 years ago
  €25

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!