Hospice Bike Tour 2017

by Hospices of Hope Moldova

 • Campaign
 • FAQ
 • Comments
 • Backers

„În viață trebuie să fim deschiși și să ajutăm în orice fel o cauză nobilă. Cu ajutorul sportului/bicicletei, Hospice Bike Tour atrage atenția asupra unei probleme majore a societății noastre: există persoane care sunt într-o competiție continuă cu durerea și ei trebuie ajutați și susținuți de fiecare dintre noi.” - Andrei Tchmil, Ambasador HospiceBikeTour2017


În perioada 19-23 iunie, o echipa formată din 13 cicliști amatori vor cuceri o parte consistentă din teritoriul Moldovei și al României parcurgând peste 700 de KM pentru cei care nu vor fi capabili să o facă vreodată. Ei vor porni din Chișinău, traversând frumosul Iași, bătrânul Lac Bicaz, Miercurea Ciuc, Hospice Casa Speranței din Brașov și vor finaliza cursa lor la Hospice Casa Speranței din București.Fiecare participant la provocare are o motivație diferită, dar efortul lor se unește într-același scop: să colecteze fonduri pentru a susține activitatea Hospices of Hope în Moldova. Hospices of Hope contribuie la asigurarea continuitătii serviciilor de asistență medico-socială dedicate copiilor și adulților care suferă de boli incurabile sau condiții limititatoare de viață din Orhei, Ocnița și Soroca.Pe lângă Andrei Tchmil și Daniel Sărdan, Ambasador al turului este și Prințul Nicholas de Roumanie Medforth-Mills:Cei 13 care au acceptat provocarea de a parcurge această distanță și care și-au arătat dorința să ofere alinare celor care suferă din cauza unei boli incurabile sunt atât din Moldova, cât și din România. Cunoaște-i mai jos și susține-i în efortul lor!
Sergiu Dobrovolschi, Directorul Executiv al organizației care oferă servicii de asistență medico-socială în regiunea Soroca, s-a alăturat aventurii acceptând provocarea noastră și va parcurge cei 700 de KM pe bicicletă pentru pacienții pe care echipa sa îi are în grijă.Vă rugăm să adăugați în comentarii numele ciclistului pe care-l susțineți prin donația dvs.! Mulțumim!


Acest eveniment este organizat de biroul Hospices of Hope în Moldova, în beneficiul copiilor și adulților care suferă de condiții limitatoare de viață din Orhei, Soroca și Ocnița. Hospices of Hope este cea mai mare organizație de susținere a serviciilor de îngrijire paliativă din Europa de Sud-Est. În Moldova, organizația susține dezvoltarea îngrijirii paliative încă din anul 2008. Intră pe secțiunea „ÎNTREBĂRI” în campanie și află mai multe despre Hospices of Hope și îngrijirea paliativă :)

Ce înseamnă îngrijire paliativă?

Îngrijirea paliativă vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători.

De ce ar trebui să susținem îngrijirea paliativă în Moldova?

Pentru că în Moldova sunt multe persoane care necesită acest tip de îngrijire și că doar împreună putem schimba vieţile celor care trăiesc cu o boală incurabilă, prin grijă și compasiune, oferite necondiţionat, cu scopul de a dărui demnitate și speranţă.

Unde merg banii pe care-i donez?

Fondurile colectate în urma Bike Tour-ului și celorlalte evenimente vor fi folosite de către Hospices of Hope Moldova pentru a susține dezvoltarea și consolidare organizațiilor care oferă servicii de asistență medico-socială, la moment, în regiunile Soroca, Ocnița și Orhei. Aceste organizații întâmpină dificultăți mari de finanțare și riscă să sisteze activitatea pe care o desfășoară în cazul în care nu vor primi sprijinul necesar, așa cum s-a întâmplat cu alte organizații din Sudul Moldovei.

Ce este Hospice Bike Tour?

Hospice Bike Tour este un eveniment pe bicicletă organizat în rețeaua Hospices of Hope. Scopul evenimentului este de a colecta fonduri pentru susținerea activității organizațiilor din regiunile Republicii Moldova care oferă servicii de asistență medico-socială copiilor și adulților cu boli incurabile și/sau condiții limitatoare de viață. Turul are o durată de 5 zile, iar anul acesta traseul are o lungime de 700 KM, trecând prin Iași, Lacul Bicaz, Miercurea Ciuc și Brașov. Pe lângă colectarea de fonduri, turul crează și conexiunea fizică între biroul Hospices of Hope în Moldova și centrele Hospice Casa Speranței din Brașov și București.

Cine suntem?

Hospices of Hope este o organizație internațională cu o experineță de 25 de ani în susținerea serviciilor de îngrijire paliativă în Europa de Sud-Est. Organizația este prezentă în România, Serbia și Moldova, și a contribuit la construirea și dezvoltarea centrelor din Hospice Casa Speranței din Brașov și București, Centrului Hospice pentru copii din Copăceni, iar în Serbia contribuie la dezvoltarea primul Hospice cu unități staționare din țară. În Republica Moldova, Hospices of Hope susține dezvoltarea și consolidarea serviciilor de îngrijire paliativă încă din 2008. La aniversarea celor 25 de ani de activitate, în primăvara acestui an, centrul Hospice Casa Speranței a fost vizitat de Altețea Sa Regală Prințul Charles al Angliei. Mai mult ca atât, Graham Perolls, fondatorul Hospices of Hope, a fost decorat de două ori de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Angliei, primind The Order of the British Empire (OBE) și devenind un Companion of the Order of St. Michael and St. George. Mai multe informații despre Hospices of Hope și lucrul desfășurat în regiunea de Sud-Est a Europei puteți afla pe www.hospicesofhope.co.uk.

 1. Stanislav Popa 

  3 years ago
  €50
 2. Tiberiu V 

  Ion si Lu junior!

  3 years ago
  €50
 3. Ion Vasilica 

  Andrușa, vreau dedicație muzicală. „Du-mă acasă, măi tramvai”

  3 years ago
  €20
 4. Anonymous 

  Pentru Emil

  3 years ago
  €2
 5. Anonymous 

  Pentru Emil!

  3 years ago
  €20

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!