Împreună pentru tinerii supraviețuitori de cancer

by Asociația Little People Republica Moldova

 • Campaign
 • Comments
 • Backers

Asociația Little People își propune îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unui suport psiho-social pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, având astfel o contribuție semnificativă la creșterea ratei de supraviețuire a acestui grup vulnerabil de beneficiari.


little-people-2

Scopul acestui proiect este implicarea a 15 tineri supraviețuitori de cancer care au finalizat tratamentul oncologic în cadrul Institutului Oncologic Chișinău, la Întâlnirea Anuală a tinerilor supraviețuitori de cancer organizată în România, de către Asociație Little People România, eveniment în care participanții vor beneficia de clipe de neuitat petrecute alături de tineri care au trăi experiențe similare dar și de posibilitatea de a obține informații în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții post tratament, suport în reintegrare socială, cunoașterea  unor facilități prevăzute de către lege și încurajarea de a deveni o voce puternică care transmite mesajul pozitiv al supraviețuirii cancerului și ce poate induce schimbările necesare în contextul oncopediatric.

little-people-4     little-people-5

little-people-6    little-people-7

Una dintre cele mai importante problematici cu care se confruntă tinerii supraviețuitori de cancer este reintegrarea socială.
 Imediat după finalizarea tratamentului oncologic, adolescenții cu vârsta de peste 13 ani, sunt înregistrați în Comunitatea Națională a Tinerilor Supraviețuitori de Cancer - Temerarii, beneficiind în continuare de programe de educare post tratament în cadrul evenimentelor realizate alături de Temerari din România. Evaluarea nevoilor de îngrijire a sănătății psihosociale este necesară în toate etapele călătoriei în lupta cu cancerul. Rapoartele confirmă existența unor dificultăți în recuperare și reîntoarcerea la “normal” după tratamentul urmat care le-a schimbat complet viața.

Asociația Little People România are o experiență de 10 ani în organizarea de astfel de eveniment, pe parcursul cărora tinerii supraviețuitori de cancer au reușit să vorbească deschis despre problemele întâlnite la încercarea de reintegrare socială, dificultățile legate de aceasta și să găsească suport și soluții în gestionarea situațiilor dificile.

În anul 2016, tinerii au participat la ateliere de dezvoltare personală, activități sportive, workshopuri creative, excursii, având posibilitatea să comunice cu alți tineri din Republica Moldova și România care au învins cancerul. Tinerii supraviețuitori au fost grupați în echipe a câte 15 persoane, fiecare echipă având teamleaderi formați din specialiști psihoterapeuți din cadrul asociației, precum și supraviețuitori majori de cancer, ceea ce a adăugat mult la spiritul de echipă, dezvoltării abilităților de reintegrare socială, normalizare a spectrului psiho-emoțional, sporirea capacităților de adaptare și autoapreciere pozitivă. Și sigur multă energie pozitivă, cadouri, prieteni și amintiri frumoase pentru o viață întreagă.

Ediția de anul acesta a întâlnirii de vară a tinerilor supraviețuitori de cancer minori va avea loc în perioada 3-8 septembrie, pe frumoasele dealuri ale comunei Moieciu din România, pentru foști pacienți cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani.

Tabara este gratuită pentru tinerii supravițuitori de cancer, costurile legate de transport, cazare și mâncare vor fi acoperite de către asociație prin sprijinul TĂU.

Ca de fiecare dată, întâlnirea se va distinge prin grija obișnuită a Asociației Little People pentru detalii, prin oferirea de oportunități de distracție și prin a-i ajuta pe foștii pacienți să creeze o comunitate care să îi susțină de-a lungul vieții.

Și tu poți contribui și ajuta un grup de 15 tineri supraviețuitori de cancer din Republica Moldova să participe la acest eveniment în România!

Bazată pe valori precum încredere, dedicare, loialitate, implicare, altruism, echitate, creativitate, dinamism, Asociația „Little People” crede că oamenii mici prin lucruri mărunte fac marea diferență!

little-people


 


 

 1. SMS  

  2 years ago
  €1
 2. Anonymous 

  2 years ago
  €5

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!