iParc

by Stefan Cretu

 • Campaign
 • Backers


Peresecina  este  așezată  într-o regiune colinară și de șes, în Valea Micletilor, pe rîul Ichel, de-a lungul șoselei dintre Orhei si Chișinău . Este o localitate de oameni gospodari și ospitalieri, oameni ce le pasă de viitorul lor și al urmașilor. De viitor ne pasă și nouă, tinerei generații. Uneori, mulți tineri se întreabă, oare cum să îmbunătățesc situația societății în care trăiesc, ce sa fac ca să mă simt împlinit și confortabil. Aceeași întrebare ne-am adresat-o și noi, tinerii ambițioși, dornici să schimbăm ceva spre bine în comunitatea noastră.

DJI_0442_0.00.32.02iParc este proiectul apărut din  dorința  de a schimba aspectul parcului din localitatea Peresecina. Ne dorim salubrizarea teritoriului „Parcului de lângă școală” pentru ca ulterior să plantăm o alee de tei și să instalăm coșuri de gunoi și bănci, care costă în jur de 2000 euro. Astfel pentru procurarea  băncilor  și a coșurilor de gunoi e nevoie de 2450 euro. Pe platforma Guvern24 dorim să colectăm 2000 euro. Restul banilor vor fi asigurați din partea administrației publice locale Peresecina. Scopul nostru este ca în primavară să instalăm alte 10 bănci.

Tinerii își doresc sa vadă locul amenajat. Toate au început odată cu conștientizarea stării parcului din localitate ce a servit drept premiză pentru a începe să schimbăm împreună  aspectul, fiindcă  acum este lăsat la voia întâmplării și plin de deșeuri menajere. Simțim că suntem pregătiți să schimbăm fața parcului și să lăsăm în urma noastră ceva frumos, un mic exemplu pentru tinerii ce tind să se afirme și să facă ceva pentru a avea un sat mai frumos. Credem că dacă vom lucra eficient împreună, se va trezi interesul pentru a face schimbări în societate. Acest lucru va face ca tinerii să se simtă importanți. Ei vor obține încrederea în propriile puteri și vor face prin aportul lor lucruri pozitive și utile pentru întreaga comunitate. Vrem să vedem tineri curajoși care să iasa din zona lor de confort, să încerce de a se opune rutinei și să lupte pentru viitorul lor.

Un viitor ce trebuie să fie în armonie cu natura. De aceea, drag cetățean, vină pe 12 noiembrie, de Ziua Internațională a Tineretului să plantăm mulți puieți de tei! Fii cu noi, fii eco! Mulțumim și vă așteptăm cu drag!


 


 


 


 1. Veronica Ghetu 

  3 years ago
  €10
 2. Maxim Ghiumiusliu 

  3 years ago
  €5
 3. Costin Nadejda 

  Bravo pentru initiativa!

  3 years ago
  €20
 4. Mircea Iurcu 

  3 years ago
  €10
 5. Butmalai Ion 

  3 years ago
  €3

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!