Support the „Copiii Ploii” association

by Asociatia Obsteasca ,,Copiii Ploii"

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Sobaka_960x639_2

Suntem Asociația Obștească ,,Copiii Ploii", din Chișinău, fondată de un grup de părinți ai copiilor cu autism și boli rare genetice. Ca și oricare părinte, ne dorim ca copilaria sa fie una fericita pentru micuții noștri. Dar soarta a fost nemiloasă cu ei, fiind copii cu necesități speciale. Luptăm zi de zi pentru a le îmbunătăți calitatea vieții, a le dezvolta noi abilități sau, cel puțin, a le păstra pe cele acumulate. Pentru aceasta practicăm diferite terapii de bază și complementare. Am înțeles că eficiența acestora mult depinde de starea emoțională a copiilor.

Trezirea emoțiilor pozitive este mult prea dificilă din cauza bolii și suferinței de pe urma acesteia. În cautarea unor noi metode, terapii, am descoperit Terapia Asistată de Animale și Activitățile Asistate de Animale. Sunt practicate cu succes în multe țări ale lumii. Este vorba de activități asistate de caței. Le-am încercat și noi, iar rezultatele nu sau lăsat prea mult așteptate. Este mult, când vezi un zâmbet obișnuit, pe chipul unui copil neobișnuit, bucurie și multe emoții de la o simplă prezentă a unui cățel.

Adesea, persoanele care suferă de dizabilitati, cum emoționale așa și locomotorii, comunica mai usor cu animalele decat cu oamenii, tocmai aceasta relatie speciala creata intre animal si om asigura succesul terapiei asistate de animale. Valoarea terapeutica a unui animal consta in abilitatea sa de a aborda oamenii intr-o maniera impartiala, neconditionata, fara a judeca persoana dupa vreun criteriu, asa cum fac oamenii. Terapia consta in intalniri regulate intre cainii de terapie insotiti de instructori si copii.

Beneficiile acesteia ar presupune o listă foarte extinsă. Totuși, menționăm câteva dintre acestea:

1. Scad nivelul de stres, anxietate și depresie, cât și sentimentul de singurătate;

2. Cresc nivelul de activitate prin activități fizice;

3.Îmbunătățesc gradul de socializare și ajută la dezvoltarea abilităților sociale, a celor de comunicare și a abilităților empatice;

4. Îmbunătățesc deprinderile atenționale, focalizând beneficiarul pe acțiuni prezente;

5. Dezvoltă abilitățile de îngrijire, responsabilizează beneficiarul și crește nivelul de autonomie;

6. Reglează comportamentelor disfuncționale și cele de imitare prin folosirea câinelui ca și recompensă;

7. Acționează ca sursă de suport sau factor distractor în timpul situațiilor percepute ca fiind amenințătoare;

8. Cresc starea de bine și stima de sine;

9. Îmbunătățesc motricitatea fină și grosieră, echilibrul și postura corporală;

10.Promovează o atitudine pozitivă și respect față de natură și ființele vii;

11.Oferă oportunități de recreere, relaxare și interacțiuni pozitive (atât cu animalul, cât și cu alte persoane);

12.Îmbunătățesc o serie de parametri fiziologici (tensiunea arterială și ritmul cardiac scad, se secretă serotonina și dopamina – care oferă o stare de bine), scade ocurența alergiilor și problemelor respiratorii.

Ne dorim mult să aducem și în țara noastră acest gen de terapie. Pentru aceasta avem nevoie să procurăm doi căței, să-i dresăm corespunzator normelor,sa-i intretinem plus asistenta veterinara,sa formam specialisti.Pentru activitati pe parcursul la un an de zile e necesara suma de 106.000 lei.

Ne simtim mai puternici atunci, cind reusim sa facem copiii sa zimbeasca!Contam mult pe generozitatea DVS!


 


 


 


 

 1. SMS  

  3 years ago
  €1
 2. SMS  

  3 years ago
  €1
 3. SMS  

  3 years ago
  €1

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!