Clothes design for people with disabilities

by Рената Счастливая

  • Campaign
  • Comments
  • Backers

 


Ce dificultăți întâmpinați în procesul zilnic de vestimentație?

Cineva ar spune că își alege ținuta minuțios după ultimile tendințe, optând pentru culori vii și imprimeuri, altcineva dimpotrivă – preferă stilul clasic și culorile deopotrivă cu modele standart, iar o a treia categorie le-ar vrea pe toate într-o singură haină.

Ei bine, dacă unicul impediment în procesul de vestimentație pentru voi (poate) îl prezintă însăși selectarea pieselor vestimentare, pentru persoanele cu dizabilități piedica o are întocmai procesul de a-și pune haina, fie ea cu butoane și fermoare -  ceea ce devine o adevărată tortură. Și aici nu ne mai referim dacă haina are buline roșii sau verzi pentru tinere, și un imprimeu deosebit pentru partea  masculină.

Nu este atât de ușor pentru acești oameni să se ocupe cu elemente de fixare atunci când sunt disponibile doar un singur braț sau organismul suferă de scleroză multiplă.

Este esențial să fie comod și neîmpovărat acest proces și, nu în ultimul rând, rapid.

Îmbrăcăminte frumoasă, funcțională și de înaltă calitate pentru persoanele cu dizabilități nu este reprezentată pe piața Moldovei, însă cererea pentru ea este foarte mare. Prin urmare, echipa noastră "Monreve" va confecționa îmbrăcăminte specială, care va oferi cea mai mică dificultate în utilizare, și concomitent estetică.

Aceste haine vor prezenta un produs care va simplifica îmbrăcarea  permanentă a  persoanelor cu handicap.

Exemple de îmbrăcăminte:

- Pantaloni pentru oameni ce au suferit amputarea picioarelor. Produsul este cusut cu unele secțiuni secrete către proteze și întărite (groase) unele părți ale pantalonilor, deoarece în timpul șederii plasticul și fibra de carbon din proteză, destul de repede uzează pânza. Cu pantalonii în care există fermoar ascuns, crește viteza de îmbrăcare de câteva ori. Pentru a scoate proteza, el trebuie să dezbrace pantalonii și încălțămintea lui, pe care fără lingură nu o încalți. Cu fermoar  ascunse la pantaloni, persoana poate lua o pauză de proteză. Suplimentul dat protejează partea de jos a mânecilor și coatelor de murdărie când roțile se rotesc.- Jacheta pentru persoane cu handicap – în scaun cu rotile. Spatele jachetei costum, pentru persoanele dependente de scaunul cu rotile, precum și pantaloni, sunt confecționați din țesătură elastică, ceea ce facilitează mult mișcările mânii atunci când rotește roata de la scaun; în al doilea sacou, problema constrângerii este rezolvată prin construirea în formă de două segmente drepte, care sunt așezate unul peste altul și în timpul mișcării se pot dispersa. Acest model face mai ușor procesul de îmbrăcare a persoanelor cu handicap: persoana din scaunul cu rotile nu mai este nevoită să răsucească brațele înapoi ca să îmbrace mânecile sacoului – pe el mai întâi se îmbracă partea stângă, apoi cea dreapta, și la mijloc se fixează.  În afară de aceasta, buzunarele sacoului sunt făcute invers, astfel, în care se poate  cu ușurință a ajunge în el cu mâna prin partea opusă.Dorim să facem produsele noastre cât mai accesibile persoanelor cu handicap. Prin urmare, vom deschide un salon - magazin, în care orice persoană cu caracteristici ar putea permite să-și coase îmbrăcăminte conform dimensiunilor individuale. Prețurile vor fi disponibile din cauza că costul produsului va acoperi doar prețul pentru material (pânză).

Fondurile alocate vor fi folosite pentru a cumpăra echipamente:

1) mașini industriale de cusut - 600 Euro

2) Overlock – 250 Euro

3) Mașini de butoniere - 200 Euro

4) Manechine - 150 Euro

5) Masă pentru modelare  - 100 Euro

6) Pachetul de modele de bază -  100 Euro

7) Materiale consumabile - 100 Euro

8) Arenda localului (încăperii) pentru prima lună - 300 Euro

9) Mașină de cusut nasturi - 200 euro

10) Fier de călcat cu aburi - 200 de euro

11) Achiziția inițială a pânzei (țesăturii) - 200 euro

Datorită acestui proiect, vom putea ajuta persoanele cu dizabilități să se adapteze în lumea modernă.

Vă îndemnăm să contribuiți la atingerea obiectivului propus.

  1. Anonymous 

    Удачи вам в ваших начинаниях

    3 years ago
    €2

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!