Roof reconstruction

by Batrinete Fara Tristete

  • Campaign
  • FAQ
  • Comments
  • Backers


În toamna anului 2004, Asociața Obștească „Bătrâneţe fără Tristeţe”, a primit de la primăria Comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi, 4 construcţii în stare de demolare cu teren sportiv, fâşii forestiere, de pe fostul poligon militar din apropierea satului, pentru a creea două centre sociale, unul pentru Oameni în Etate și altul de resurse și suport pentru copii din familii social vulnerabile și cu dizabilități.

În aprilie 2005, „Bătrâneţe fără Tristeţe”, cu suportul financiar al Direcţiei Elveţiene de Cooperare şi Dezvoltare a inaugurat Centrul de Zi pentru Oameni în etate „Protejare”, în fosta cazarmă pentru ofiţeri, cu capacitate de deservire de circa 35 persoane zilnic, 5 zile pe săptămână.

Clădirea Centrului de Zi „Protejare” e din 1965, iar acoperișul de ardezie a fost montat în anul 1972. Foile de ardezie sunt deja destul de uzate: când plouă, apa ajunge în încăperile Centrului social.

Renovarea acoperişului Centrului de Zi „Protejare” cu montarea panourilor fotovoltaice pe acoperiș:

- Prin renovarea acoperişului casei în întregime cu suprafaţa de 210 m2, se va obţine spațiu suplimentar cu o suprafaţă de circa 120 m2, care va fi posibil de a fi folosit pentru strămutarea calculatoarelor de la parter în spațiul obținut sub acoperiş; ca urmare se va elibera mai mult spaţiu pentru activităţile cotidiene şi ocupaţiile beneficiarilor, totodată va fi posibil de a ridica la nivelul doi atelierul de croitorie unde sunt implicați beneficiarii Centrului de Zi „Protejare” (o activitate mică generalizatoare de venit).

Prin montarea panourilor fotovoltaice, se vor economisi considerabil serviciile comunale pentru întreținerea Centrului de Zi „Protejare”.

Beneficiarii Centrului de Zi „Protejare” sunt oameni în etate din comuna Chetrosu, Anenii Noi (satele Chetrosu Bîc, Chetrosu Neamţ şi Todireşti) și din Merenii-Noi, a cărui populație este de 90 la sută alcătuită din femei. Beneficiarii sunt împărțiți pe grupe. Fiecare grupă frecventează Centrul de Zi „Protejare” 5 zile (de luni până vineri), apoi săptămâna viitoare se planifică un alt grup.

Centrul de Zi „Protejare” poate deservi zilnic până la 35 de persoane, cu acordarea dejunului și prânzului gratis. Credem posibilă extinderea programului de deservire la domiciliu a Persoanelor în Etate, imobilizate, cu aprovizionare cel puțin cu un prânz pregătit în cantina Centrului de Zi „Protejare”.

Pentru a implementa proiectul nostru e nevoie de 31 550 EURO.

Proiectul constă din 2 etape

Pentru prima etapă, avem nevoie de fonduri pentru a realiza următoarele lucrări:

1. Expertiza construcției în ansamblu (fundament, pereți, acoperiș) - 196 EURO

2. Lucrări cadastrale la obiect - actualizarea în teren a hotarelor - 202 EURO

3. Autorizații, avize - pentru lucrări de reconstrucție clădire (acoperiș) - 41 EURO

4. Lucrări de demontare a acoperişului vechi (210 m2) - 3 150 EURO

Total prima etapă ~ 4 000 de euro

Pentru etapa II:

1. Lucrări de reparație la grinzi (expertiza vizuală, schimb parțial, sau total), inclusiv materiale, servicii transport - 630 EURO

2. Lucrări de montare a peliculei de protecție (210 m2), inclusiv materiale și servicii de transport - 1 260 EURO

3. Lucrări de montare a foilor din tablă zincată (210 m2), inclusiv materiale și servicii de transport - 21 871 EURO

4. Lucrări interioare la încăperile obținute sub acoperis (120 m2), inclusiv materialele, transport  - 4 200 EURO

Dintre care cheltuieli suportate de Asociația Obștească „Bătrînețe Fără Tristețe” - 2 100 EURO  

Total a doua etapă ~ 26 000 de euro

Pentru început dorim să colectăm fonduri pentru realizarea primei etape a proiectului, pentru aceasta avem nevoie de 4 000 de euro.


www.youtube.com/watch?v=W98gP-VAMug


 


 


 

Cine suntem, cu ce ne ocupam? Misiunea Asociatiei Obstesti Batrinete Fara Tristete? Care sunt scopurile Asociatiei Obstesti Batrinete Fara Tristete?

 

 

 

 

  1. SMS  

    3 years ago
    €1

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!