Express yourself in intelectual challenges.

by Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


550-1

Noi prin programele noastre dezvoltăm tinerii de a fi comunicabili, responsabili, iar cel mai important: tineri activi și plini de viață.

ViziuneaDe la tineri activi spre comunități participative!

Misiunea: Trezirea conștiinței și promovarea valorilor morale ale neamului nostru, bazându-se pe noua generație și educare ei.

EUN_0995_новый размер


Până în prezent, Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova(ATOM), a desfășurat proiecte cu o programă largă de activități, anume ca să poate întruni mai mulți tineri și doleanțe a lor. Încercăm să dezvoltăm lideri și tineri de echipă care să poată promova valorile autentice ale neamului nostru și să poată dezvolta principii europene la ei acasă.

Proiectul: Sunt tânăr și doresc să mă manifest intelectual.

Tinerii din zilele noastre cu ușurință se pierd în neantul modernismului și al rețelelor de socializare. Astfel, ei își pierd identitatea lor reală, se inhibează în sine, puțin comunică cu cei din jur, de asta și avem peste 400 sinucideri în rândul copiilor și a tinerilor după analiza făcută pentru anul 2016.

Prin acest proiect, ne dorim să motivăm tinerii de a studia o tematică nouă pentru ei, care le va permite să înțeleagă lucrurile și viața prin prisma diversificării cunoștințelor.

Proiectul îi va ajuta pe tineri să se trezească la viață, schimbându-le în acest mod regimul de viață pasiv în unul activ și cu mulți prieteni noi pe care îi va face prin intermediul proiectului dat.

Proiectul are mai multe etape și cuprinde tinerii cu vârsta între 13 - 20 ani, dându-le posibilitatea de a se manifesta fiecare în parte în concursul dat. Proiectul dat, fiind la ediția a IV – a, este așteptat de către mulți tineri care sunt dornici de a concura cu echipele formate din celelalte localități.

DSC_0092

Proiectul are trei părți majore de desfășurare:

1.   Concursul Brain-Ring.

Obiectiv 1: Formarea echipelor în localități, care cuprinde câte 6 tineri fiecare și se pregătesc după temele de pe site-ul www.atosmd.club, care vor concura între ele pe raioane: Călărași – 3 aprilie, Ungheni – 4 aprilie, Nisporeni – 5 aprilie, Hîncești – 6 aprilie.

Obiectiv 2: Finalul concursului din 16 septembrie la Mănăstirea Hîrbovăț, unde se vor întruni în runda finală echipele învingătoare, câte una din fiecare raion: Ungheni, Nisporeni, Hâncești și Călărași, la eveniment fiind invitate toate echipele care au participat de la începutul concursului.

   2.   Tabăra de vară.

Obiectiv 1: Participarea la tabăra de vară în perioada: 20 – 25 august 2017, a echipelor învingătoare la concursul Brain-Ring și a tinerilor care s-au manifestat prin răspunsurile date (100 tineri) și care vor participa la o gamă largă de activități: Sfânta Liturghie, cursuri și seminare pe teme diferite inclusiv voluntariatul în localitate, vor fi activități în sânul naturii și în jurul focului de noapte, un mic concurs sportiv între echipe: intelectual și de teren.

Obiectiv 2: Identificarea prin concursuri și laboratoare de lucru a câtor mai mulți potențialilor lideri din rândul tinerilor prezenți la tabără și înscrierea lor ca voluntari ATOM.

   3.   Dezvoltarea tinerilor participanți prin seminare și implicarea lor în comunitate ca voluntari.

Obiectiv 1: Implicarea tuturor tinerilor voluntari la proiectele organizate de ATOM în localitățile din care fac parte pe o perioadă cât mai îndelungată de timp.

Obiectiv 2: Stimularea și dezvoltarea tinerilor voluntari ATOM, prin organizarea taberei voluntarilor din 5 – 8 iunie 2017 (150 tineri) și 14 -16 septembrie 2017, Gala Voluntarilor ATOM din 24 decembrie 2017 și multe altele.

După rularea proiectului în anii precedenți, afirmăm că anul acesta vor fi încadrați peste 1200 de tineri direct și peste 4000 tineri indirect.

Prin proiectul dat, Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, recrutează voluntari și prin taberele desfășurate îi informează și le pune baza strategiei de voluntariat în localități. Astfel la moment avem peste 10 localități unde tinerii au format echipe de voluntari și avem filiale ATOM, dar și mulți alți tineri care și-au schimbat viața spre bine participând la programa anuală ATOM.

DSC_0953

La numai 4 ani de activitate avem o platformă bine definită de activități, avem un Consiliu Organizatoric responsabil chiar dacă e compus din tineri fără experiență, dar cu entuziasm și dorință de a schimba ceva și o mulțime de voluntari și membri ce se implică activ în activitățile desfășurate de noi.

Noi încercăm să dezvoltăm tinerii și să-i facem activi, iar până a porni acest lucru facem seminare informaționale deplasându-ne în instituții ce cuprind raioanele: Ungheni, Nisporeni, Hîncești și Călărași. Pe parcursul anului, procurăm consumabile de birou și împrumutăm aparataje ce ne permite să venim cu mesajul în fața tinerilor. Totodată, desfășurăm două tabere de informare și susținere a tinerilor unde iarăși este nevoie de aparataj audio, video, motorină pentru deplasarea tinerilor sau a echipei către tineri, etc. La moment, noi, din posibilitatea noastră, ne deplasăm o dată în an în localitățile unde avem filială cu tinerii voluntari, iar donațiile primite ne-ar permite să venim de câteva ori anual în localitățile unde tinerii doresc să fie activiști sociali și să încercăm cu fiecare echipă formată să promovăm voluntariatul nu doar la idee, dar la pași concreți. Posibilitate financiară de susținere a ideilor de pornire și susținere a tinerilor, iarăși prin materiale de birou, broșuri și de ce nu câte un cadou ce iar motiva.

Ne puteți urmări activitățile pe site-ul: www.atosmd.club


 


 

 1. Anonymous 

  3 years ago
  €10
 2. SMS  

  3 years ago
  €1

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!