Bike Stand and Bike Parking in Valea Morilor city park

by Dan Kos

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Ce înseamnă Bike Stand și Bike Parking?

Dacă parcări pentru biciclete (Bike Parking) mai avem prin oraș, atunci Bike Stand este o noutate pentru țara noastră. Deși găsim parcări pentru biciclete în fața unor instituții publice și private, parcurile deocamdată sunt lipsite de acestea.

Bike Stand-ul, extrem de popular în afara țării, reprezintă un stativ dotat cu unelte pentru reparația/mentenanța bicicletelor și o pompă de înaltă presiune, destinat utilizarii în locuri publice. Altfel spus este o mini stație de self-service menită sa le fie de ajutor bicicliștilor aflați prin zonă, care fie vor să-și umfle rotile, fie să ajusteze ceva la bicicleta, fie chiar să remedieze o careva problemă minoră pe care o are bicicletă. Ambele, eco-friendly, sunt menite să îmbunătățească infrastructura parcului, care devine tot mai mult bike-friendly.

Ce reprezintă Bike Stand-ul:

- Standul destinat reparației bicicletelor, spre utilizare în locuri publice.

- Unelte ascunse în interiorul standului de reparații.

- Pompa de podea.MANTIS12_3

Material: Oțel galvanizat.

Firele pentru unelte: Oțel inoxidabil, acoperit cu plastic.

Dimensiuni: - Înălțime: 150 cm - Lățime 1: 45 cm - Lungime 2: 65 cm

Uneltele marca UNIOR: - Cheie reglabilă 150 mm - Set de chei hexagonale 2,5-10 - Șurubelniță cruce PH 2 x 100 - Șurubelniță plată 5,5 x 100 - Cheie bilaterală 13/14 - Cheie bilaterală 15/17 - Montatori pentru pneu 2 buc.

Pompa de podea pentru biciclete cu ecartament: - Model: SKS Airworx 10.0 - Presiune: 10bar / 144psi - Multi-valve cu pârghie de blocare pentru toate supapele

Greutate: 21,5 kg9

De ce anume în Parcul Valea Morilor?

Deoarece autoritățile au demonstrat că se poate; acest Parc a devenit un proiect pilot, care va putea fi multiplicat în celelalte sectoare și zone verzi ale capitalei. S-au asfaltat și piste pentru bicicliști, deși încă nu au fost marcate, dar important este că sunt. Un alt factor important este faptul că au fost instalate și camere video pentru a putea fi supravegheate eventualele nereguli și de a interveni în cazul unor eventuale acțiuni de vandalism. Dar cel mai important este faptul că acest parc atrage zilnic un numar impunător de cicliști. Din acest motiv, credem că v-ați convins vizitându-l. Astfel, atât un Bike Parking, cât și un Bike Stand vor fi binevenite în parc, pentru lucrări mici de reparație și mentenanță a bicicletei.

Ce costuri va acoperi suma colectată?

Costurile de achiziție a unui Bike Stand marca Mantis (Slovenia) și a unei parcări pentru 5 biciclete, precum și costurile de transportare, vămuire (a Bike Stand-ului) și de montare a acestora.

NB: Dacă va fi colectată o sumă mai mare decât suma planificată inițial, vom analiza posibilitatea extinderii proiectului și pentru o altă/e locație/ii. Decizia privind determinarea locației/iilor suplimentare o vom supune dezbaterii publice. Susține ideea de a dezvolta infrastructura pentru cicliști, de a încuraja mersul pe bicicletă și astfel a avea o societate mai sănătoasă și fericită!


 

 1. SMS  

  3 years ago
  €1
 2. Anonymous 

  3 years ago
  €25
 3. Anonymous 

  DG

  3 years ago
  €5
 4. Anonymous 

  DG

  3 years ago
  €5
 5. Mihaela Todica 

  3 years ago
  €20

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!