Renovarea Scuarului Cehov, finanțată colectiv

Renovarea Scuarului Cehov, finanțată colectiv

Despre proiect

Datorită expansiunii demografice din ultimele decenii, spațiile urbaniste joacă un rol important în dezvoltarea și crearea unei identități a orașului. Datorită spațiilor urbane bine planificate, orașele își cresc valoarea și sporesc interesul locuitorilor, dar și al turiștilor. Este observabil și că proprietățile din jurul spațiilor urbane tind să coste cu 6-12% mai mult. Din păcate autoritățile nu valorifică aceaste spații și trăim într-un oraș cu zeci de spații publice abandonate.

Scuarul din preajma Teatrului Anton Cehov este amplasat într-o zonă de maximă importanță, în centrul orașului, la intersecția străzilor Mitropolit Varlaam cu Vlaicu Pârcălab. Înconjurat de cafenele, centre comerciale, teatru, hotel, o universitate și la câțiva pași de parcul Catedralei, Scuarul Cehov este un loc aflat în degradare, fiind nevalorificat de către autoritățile publice locale. Din cauza lipsei resurselor financiare, Teatrul Cehov nu poate întreține acest scuar și nici nu poate investi în reconstrucția sa. Din acest motiv, un grup de inițiativă a decis reamenajarea și revitalizarea scuarului.

Rezultatul campaniei de crowdfunding

În urma consultărilor cu publicul a fost elaborată schița proiectului și planul de acțiune ce includea lucrările de amenajare (curățarea copacilor și reabilitarea gazonului, plombarea și reabilitarea trotuarului, proiectarea și instalarea rețelei de iluminare) și dotarea cu utilități (bănci, coșuri de gunoi, felinare, panou informativ și stâlpi decorativi de delimitare). Costurile acestor lucrări se ridicau la 15.000 de dolari, banii care puteau fi strânși doar prin intermediul donațiilor.

Grupul de inițiativă a decis inițierea unei campanii de crowdfunding pe indiegogo prin care își propunea să colecteze cei 15.000 de dolari necesari reabilitării scuarului. În urma unei luni de campanie de crowdfunding, Scuarul Cehov a reușit să strângă 15.185 dolari donați de către 275 de persoane. Datorită campaniei de crowdfunding până la ora actuală s-a reușit instalarea sistemului de irigare, felinarelor, a băncilor și coșurilor de gunoi, urmează schimbarea pavajului, instalarea stâlpilor de delimitare a trotuarului și construcția unui havuz decorativ.

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!