ÎMBĂTRÂNIM ACTIV ŞI POZITIV!

adăugat de CASMED Moldova

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


AO CASMED a fost fondată în 2010, fiind o organizaţie, care îşi propune să devină lider regional în prestarea serviciilor în domeniul asistenţei medicale și sociale şi în ariile conexe acestora pentru categorii dezavantajate: persoane în etate, persoane cu nevoi speciale, tineri și femei. În cadrul organizaţiei a fost lansat un program de voluntariat menit să sensibilizeze tinerii în ajutorarea persoanelor în etate prin participarea în calitate de voluntari în furnizarea de servicii de îngrijire. Din 2011 până în prezent am efectuat peste 50 000 vizite la peste 2 000 de beneficiari în 30 de localităţi din Nordul Moldovei.

Una din problemele de bază de ordin psihologic cu care se confruntă vârstnicii este singurătatea. În vederea soluţionării acestei probleme am decis să fondăm un CENTRU PENTRU ÎMBĂTRÂNIRE ACTIVĂ la Bălţi. Centrul este conceput anume pentru a răspunde nevoilor și problemelor întâmpinate de vârstnici. Serviciile destinate persoanelor în etate din cadrul Centrului vor constitui o resursă comunitară pentru îmbunătățirea calității vieții la nivel psihologic, medical și material, prin abordarea integrativă și personalizată a problemelor specifice, cum ar fi izolarea socială, marginalizarea, scăderea speranței de viață, degradarea imaginii de sine.

Astfel, prin implementarea prezentului proiect persoanele vârstnice vor dispune de un spațiu generos de 500 m2 ca suprafață utilă pentru activități de socializare specific unui ,,club al seniorilor” utilat corespunzător, vor avea acces la activităţi de relaxare, reabilitare și practicare a sportului. De o deosebită importanță va fi accesul vârstnicilor la servicii medicale de fizioterapie şi kinesthetics, la servicii informaționale și de instruire. Pentru a dezvolta solidaritatea inter-generațională va fi pus în practică voluntariatul seniorilor.

3mod

Scopul proiectului este facilitarea  incluziunii sociale a persoanelor în etate și îmbunătățirea calității vieții acestora. 

Obiectivele proiectului


O1. Crearea unui centru prietenos vârstnicilor pentru stimularea participării active a persoanelor în etate în viaţa comunităţii;

O2. Îmbunătăţirea şi menţinerea stării generale de sănătate a persoanelor vârstnice;

O3. Dezvoltarea voluntariatului seniorilor și promovarea conceptului de îmbătrânire activă.

photo_2016-06-24_11-17-19

Activităţile proiectului

- Procurarea, repararea şi amenajarea clădirii cu echipament şi mobilier, amenajarea sălii de instruire-şedinţe, a sălii de sport şi dans, a sălii pentru fizioproceduri;

- Promovarea orelor sportive şi de dans, desfășurarea orelor de terapie ocupaţională şi prin muzică, organizarea de instruiri tematice, excursii, activităţi distractive şi de relaxare, realizarea activităţilor de stimulare mentală;

- Promovarea voluntariatului seniorilor, organizarea sesiunilor de instruire pentru voluntari, crearea echipelor de voluntari seniori şi tineri pentru suportul vârstnicilor imobilizați la domiciliu.

Prin intermediul acestei campanii de crowdfunding dorim să colectăm cu suportul Dumneavoastră 10 000 euro, iar restul sumei o vom acoperi prin intermediul unui credit bancar, granturi, campanii de colectare de fonduri și resurse proprii.

12983926_479385382263628_4025410197134855936_o

Ajutaţi-ne să construim a doua casă pentru vârstnici, plină de prieteni, bucurii şi emoţii pozitive!


 


 


 


 1. Anonim 

  3 ani în urmă
  €930
 2. Anonim 

  Succese!

  3 ani în urmă
  €55
 3. Elena
  Elena Zgardan 

  3 ani în urmă
  €30
 4. Adrian Babin 

  3 ani în urmă
  €100
 5. Stefan Postolachi 

  3 ani în urmă
  €50

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!