Ajut-o pe Victoria să vorbească

adăugat de Guvern24

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


23.06.2017

Suma țintă a fost actualizată la 2 000 de euro.


Victoria Șutova are 4 ani și locuiește în orașul Chișinău împreună cu bunicii ei. Mama Victoriei a lăsat-o în grija buneilor în anul 2012 imediat după ce a născut-o, asigurînd-o financiar prin transferuri bănești din Rusia. În anul 2014, în urma unor intervenții medicale, Victoria a încetat să mai fie veselă și vorbăreață cum era. S-a închis în sine și a încetat să mai comunice cu cei din jur.

După mai multe investigații, medicii au diagnosticat-o pe Victorița cu autism. La această veste, mama fetiței a încetat să transmită ajutor propriului copil și a spus că soluția este transferul ei la orfelinat. Buneii copilei, Victor și Anna nu au încetat nici o clipă să îngrijească unica nepoată și să îi fie alături. Au înscris-o pe Victoria la programe individuale de reabilitare gratuite în diferite centre, zilnic a realizat ore cu logopedul, astfel buneii au văzut rezultate pozitive la îmbunătățirea comunicării copilului,  dar și a stării generale a ei.

Între timp bunelul Victor de 70 de ani a suferit 2 operații la inimă, fiind obligați să vândă un imobil pentru a-și asigura cheltuielile. Bunica de 68 de ani se deplasează greu și este permanent lângă nepoțica sa. Medicii i-au încurajat spunînd că Victoria are șanse să vorbească, însă este necesar tratament complex la o clinică peste hotare, deoarece în Moldova centrele de reabilitare nu dispun de specialiși vorbitori de limbă rusă.  Bunelul Victor, fiind invalid de gradul II nu a încetat să găsească o soluție pentru nepoată, astfel a identificat o clinică în Israel, care îi așteaptă la tratament începînd cu luna Iunie pentru 3 luni. Tratamentul pentru o lună este de 14 000 euro, cheltuielile logistice de 500 euro.

Din pensia ambilor bunei și grupa de invaliditate, Victoria abia de este asigurată cu minimele necesități zilnice, iar buneii nu îi pot asigura nicidecum tratamentul ei peste hotare. Din suma enormă necesară pentru Victoria, bunelul spune că dorește să îi poată asigura măcar o lună de tratament intensiv, care îi va costa împreună cu cheltuielile de avion 15 000 euro.

Victor Șutov: „Doresc ca Victoria să înceapă a comunica și să fie independentă în acțiunile sale, eu cu soția suntem în vârstă și nu știm cât vom mai trăi, însă dorim ca Victoria să poată să se descurce în viață chiar dacă noi nu vom mai fi lîngă ea!”

Acest proiect este lansat la inițiativa bunelului Victoriei, Victor Șutov. Pentru mai multe detalii despre proiect puteți contacta la numărul +373 68 714 361, Victor.


Menționăm că buneii Victoriei au făcut parte dintr-un proiect de pe o altă platformă, unde s-au colectat bani și vor merge pentru un diagnostic desfășurat, tratament patogenetic si adjuvant în Clinica Melnikova din Moscova pentru 20 de zile.


 


 


 


 

 1. Anonim 

  3 ani în urmă
  €35
 2. SMS  

  3 ani în urmă
  €1
 3. Anonim 

  Multă sănătate fetiței!!! Dumnezeu sa o aiba in paza lui!!!

  3 ani în urmă
  €100
 4. SMS  

  3 ani în urmă
  €1
 5. SMS  

  3 ani în urmă
  €1

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!