Ajută-l pe Igor

adăugat de Asociatia Transplantatilor din Moldova -

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


În anul 2014, am fost cu băieții la pescuit pe noapte unde am stat cu picioarele ude și am răcit. A doua zi mi s-au umflat foarte tare picioarele; medicul mi-a pus diagnosticul insuficiența venoasă la picioare; adică nu circula sângele bine de la genunchi în jos, iar tratamentul a fost: picurători 7 zile, injecții si pastile. După asta, picioarele s-au desumflat și părea că a trecut.

Pe la sfârșitul anului 2015, aveam deseori dureri de cap, oboseam repede, aveam stare de somnolență însă, nu dădeam mare atenție.

În luna februarie, 2016, tot mai mulți colegi de lucru îmi spuneau că sunt galben pe față și asta m-a determinat să merg la analize; iar acolo, s-a depistat că hemoglobina era 68 pe când minimul trebuia să fie 120. La îndemnul verișoarei, am mers la Institutul Oncologic pentru investigații ulterioare; am fost internat pentru 10 zile la spitalul Sf. Treime din Chișinău, unde procedurile au demonstrat diagnosticul - Glomerulonefrita cronică difuza acută stadiul 4 – insuficiență renală – altfel vorbind, rinichii nu își mai îndeplineau funcția, și anume, nu curățau sângele de toxine.

Și apoi am mers la Spitalul Republican unde am fost internat la etajul 10 în secția de Transplant și Dializă. Acolo am început să fac dializă și medicii ne-au zis că este soluție la problema noastră dacă suntem de acord – Transplantul de rinichi mă poate scăpa de la chinul care se numește dializă. Ne-au spus că sunt două tipuri de transplant: de la donator în viață și de la cadavru, dar asta poate dura: fie un an, fie 5 sau chiar 10 ani.

Mama mi-a donat rinichiul ei. Transplantul a fost efectuat în data de 19 mai 2016. Așa precum, după transplant, fiecare pacient primește tratament pe toată viața cu pastile imunosupresoare care scad imunitatea pentru ca sistemul imunitar să nu atace rinichiul, pentru că este obiect străin în organism și respectiv, cu o imnunitate joasă, sunt mai predispus la orice infecție, răceală etc.

După un an de la transplant, am răcit, apoi răceala a trecut în pneumonie. După ce am fost internat 10 zile în Spitalul nr.1, medicii mi-au comunicat că a rămas o pată la plămânul stâng care seamănă a fi tuberculoză însă nu erau siguri. Apoi medicul pulmonolog mi-a dat îndreptare și am facut tomografia computerizată la plămâni în data de 26.05.17, unde medicii imagiști au făcut concluzia că este o formațiune sferică solitară solidă în segmentul S1 al plămânului stâng, posibil limfom (o formă de cancer) diferențiere cu granuloma sau MTS solitar, și este necesar de făcut tomografia computerizată în dinamică. Am făcut tomografia computerizată peste 2 luni pe data de 22.07.17, la care medicii au făcut concluzia că formațiunea a crescut cam cu 30% față de prima tomografie și nu este granulom și nici tuberculoză și necesită consultația onco-pulmonologului.

IMG_20170823_112310

IMG_20170823_112316


Am mers la medicul pulmonolog; au examinat tomografiile și mi-au zis că nu este posibil de luat analize din plămân pentru că formațiunea se află la mijlocul plămânului și nu poate să ajungă la el nici făcând biopsie nici toracotomie și nici bronhoscopie, iar unica soluție este operația cu anestezie generală care presupune în a extirpa formațiunea cu tot cu jumătate de plămân - altă ieșire din situație nu este.

Din păcate, din cauza dificienței a plămânului, are de suferit foarte mult și rinchiul care mi-a fost transplantat de la mama.

Am slăbit mult în câteva luni, persistă tusele, a scăzut pofta de mâncare, mi sau înrăutățit foarte mult și rezultatele analizelor și fiind în starea în care sunt, există foarte mare risc că dacă merg la operația la plămân - urmările să fie neprevăzute.

Am început să mă documentez în privința unei consultații peste hotare și am aflat că se face biopsie care arată 100% ce boală e, și, stabilește diagnosticul exact (fără anestezie generală și fără de a rămâne cu jumătate de plămân); însă, investigația asta costă foarte mulți bani.

Spitalul la care urmează să mă programez, este AKH – Vienna, Austria.

În pofida la toate diagnosticele sumbre, am o enormă poftă de viață la ai mei 32 ani împliniți.

Ajută-mă să înving!


 


 


 

 1. SMS  

  2 ani în urmă
  €1
 2. SMS  

  2 ani în urmă
  €1
 3. SMS  

  2 ani în urmă
  €1
 4. SMS  

  2 ani în urmă
  €1
 5. Anonim 

  2 ani în urmă
  €5

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!