Anastasia Raducan are nevoie de ajutor

adăugat de Olga Ursu

 • Proiect
 • Întrebări
 • Comentarii
 • Donatori


O femeie bolnavă de cancer cere ajutor pentru nepoțeii ei.

Anastasia Raducan, originară Sîngera, zi de zi lupta cu boala, săracia și disperarea.

De mai mulți ani ea suferă de cancer ovarian. A fost operată și i s-a extirpat o tumoare de 8 (!) kg. Medicii spun că anumite pastile i-ar stagna boala, dar femeia și-a pierdut orice speranță, din cauza situației financiare precare în care se află.

De parcă nu ar fi fost cancerul destul, doi ani în urmă, ea a mai trecut printr-un necaz - în timpul unei ploi puternice, ea a căzut pe scările, acoperite cu gresie lucioasă, din pragul casei. În urma căzaturii i s-a format un hematom mare, care o poarta de doi ani prin spitale. Printr-o intervenție la spitalul oncologic, hematoma a fost micșorată, dar nu în totalitate. Ar trebui să meargă iar la operație, dar grijile pentru nepoata sa și copiii ei nu o lasă.

Mariana, nepoata ei, suferă de probleme neurologice. La vârsta de 7 ani a căzut de pe bicicletă și s-a lovit grav la cap, ulterior suportând două intervenții chirurgicale. Mariana crește singură doi copii: Sănduț (2 ani și 4 luni) și Ionel (1 an și 2 luni). Tatăl copiilor a plecat din familie când ea era însărcinata cu al doilea copil. Astfel, Anastasia Raducan o ajută încă de când cei doi erau foarte mici. Din păcate, fiind foarte bolnavă și ea, prea multe nu poate face.

Anastasia Raducan, nepoata ei și cei doi copilași supraviețuiesc doar din pensiile de invaliditate ale femeilor (ambele au grad de invaliditate) și îndemnizațiile celor mici. Suma nu depășește 2000 de lei lunar. Din aceasta cauză ea are și multe datorii.

Dna Anastasia spune că se gândeşte tot mai puțin la suferinţele ei și este preocupată foarte mult de nepoţei. Acum, în apropierea sezonului rece, femeia spune că lemnele pentru foc și alimentele pentru copii sunt grija lor principală.

De asemenea, copiii necesită hăinuțe călduroase și încălțăminte pentru iarnă. Un ajutor foarte mare ar fi pentru ea și o mașină de spălat (obișnuită, nu automată, fiindcă nu au apă centralizată, dar neapărat micuță, pentru că are dureri mari când ridică greutăți). Pentru nepoțeii ei, Anastasia Raducan mai visează la apă centralizată și o baie, deoarece, mai ales iarna, le este foarte greu – stau înghesuiți toți într-o odaie, care le este și dormitor, și baie, și bucătarie… Iar copiii cresc… .

Haideți să-i arătăm acestei femei și nepoților ei că nu sunt singuri! Haideți să le oferim o bucată de pâine și un pic de căldură! Haideți să fim mai buni!

Împreună, putem face ca acești oameni, în acest an, să simtă magia sărbătorilor de iarnă!

Vă mulțumesc anticipat pentru implicare!

Pe Anastasia Raducan o puteți găsi la numerele de telefon:   0 22 41 42 85 (fix) sau  069 758 545 (mobil).

VIDEO


 


 


  

 

 

 1. SMS  

  3 ani în urmă
  €1
 2. Tatiana Becciv 

  3 ani în urmă
  €20
 3. SMS  

  3 ani în urmă
  €1
 4. Anonim 

  3 ani în urmă
  €100
 5. Anonim 

  3 ani în urmă
  €15

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!