Ariadna vrea să meargă, ajutați-ne vă rog!

adăugat de Victoria Strimbanu

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


28.09.2016

Dat fiind faptul că rudele și prietenii de familie au adunat deja prin contribuțiile lor 2 200 euro, suma țintă pe platforma Guvern24 a fost actualizată la 1 800 euro, față de 4 000  euro, cât era inițial.  


Suflet inocent de copil, zâmbet larg care ascunde o durere inexplicabilă, șoapte, mișcări timide toate astea le observăm la cel mai prețios cadou de la Dumnezeu, copilașul nostru.

Sunt Victoria, am devenit mamă în ziua Sfintei Sărbători de Paști, 12 aprilie 2015. De când a apărut scumpa noastră fetiță Ariadna, urmăresc cu atenție fiecare clipă a vieții ei, visez să o văd sănătoasă, energică și plină de viață.

Vă rog, din tot sufletul, ajutați-ne să ne vedem îngerașul cu zâmbetul adevărat pe buze!

N-a reușit să simtă căldura dintre noi în primele clipe din viața ei, pentru că din momentul în care s-a născut mi-a fost luată de la piept, fiind transferată în secția de reanimare, deoarece se născuse în asfixie. Acolo a stat câteva zile, fără să scoată un sunet sau să execute vreo mișcare, medicii au sedat-o pentru că făcuse convulsii la 3 ore după naștere care nu s-au mai oprit nici până astăzi. Din reanimare ne-au transferat în neurologie cu explicația că copilul e în stare gravă dar stabilă, unde a mai stat câteva săptămâni.

În fiecare zi auzeam de la medici câte o diagnoză nouă. Când am fost externate, s-au grămădit un șir de boli grave, care-i marchează trecutul și prezentul, avea ischemie cerebrală neonatală, convulsii neonatale, edem cerebral, sindrom bulbar, infectare i/amniotică,  pneumonie pe dreapta, policitemie, hepatită reactivă, sindrom edematic, icter neonatal.

Acum, micuța noastră suferă de paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastică, epilepsie simptomatică rezistent medicamentoasă, retard psiho-motor și verbal sever, atrofie corticală, atrofia parțială a nervului optic, microcefalie.

Medicii din Republica Moldova strâng neputincioși umerii, spunându-mi crudul adevăr în față, că copilașul meu nu va zice cuvântul “mama”, pentru că nu va putea vorbi niciodată, nu va putea merge singură și nici vedea lumina zilei cu ochișorii ei sfioși.

Am găsit o clinică internațională specializată, care în urma unei investigații ar putea să ne zică dacă-i pot salva viața copilei noastre, după care ar fi posibilă o operație foarte costisitoare.

Eu primesc o îndemnizație și o pensie de invaliditate pentru ea în valoare de 3 500 lei, soțul lucrează din câștig zilnic, nimic stabil.

Banii pe care îi avem nu ne ajung decât să ne întreținem și să mergem lunar cu Ariadna la reabilitare.

Investigațiile costă mai bine de 3 000 euro fără multe alte cheltuieli suplimentare.

În pofida nesiguranței din partea medicilor, noi credem din toată inima că fetița noastră își poate căpăta un zâmbet adevărat și să alerge pe piciorușele ei.

Credem în marea putere dumnezeiască, și avem speranța că se vor găsi oameni de bună credință care ne vor ajuta.

Fiecare leu pentru noi contează, strânși împreună vor putea salva o viață.


 


 


 1. SMS  

  3 ani în urmă
  €1
 2. tania levinski 

  3 ani în urmă
  €50
 3. Anonim 

  3 ani în urmă
  €5
 4. Anonim 

  sa te faci bine!!!

  3 ani în urmă
  €10
 5. Elena Rudnitchi 

  3 ani în urmă
  €5

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!