Centrul de zi în or. Rîbnița

adăugat de АНО РБЕЦ \"Хэсэд Рахель\" г. Рыбница

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Pentru majoritatea persoanelor în etate, o problemă psihologică serioasă este ieşirea la pensie şi încetarea activităţii de muncă. Se schimbă statutul persoanei și poziţia acesteia în societate. Apare mai mult timp liber, care trebuie folosit productiv. Pentru majoritatea vârstnicilor, pierderea serviciului poate fi asociată cu sentimentul inutilităţii proprii.

Vârsta înaintata deseori este legată de pierderea totală sau parţială a contactului social. Însă de multe ori persoanele în vîrstă, de fapt, pot fi nu singuratice, dar sentimentul singurătăţii oricum persistă la mulţi.

Pentru persoanele, care, pentru un motiv sau altul, au rămas singure, este important ca să aibă pe cineva, care ar putea să le asculte, să le înţeleagă, să le ajute în caz de orice greutăţi. De aceea, pentru ei este foarte binevenit să frecventeze diferite cluburi, să participe la activităţi sociale.

Deja de 15 ani, Organizaţia Autonomă Noncomercială „Centrul evreiesc de caritate din Rîbniţa ”HESED RAHEL” organizează programa „Centrul de zi” pentru membrii săi.

Misiunea „Centrului de zi” pentru bătrâni – să promoveze formarea unui mediu plăcut, care ar asigura protecţia şi dezvoltarea intereselor persoanelor în etate, îmbunătăţirea calităţii vieţii.

„Centrul de zi” dă posibilitate persoanelor de vârstă a-III-a, îndeosebi persoanelor singuratice, să se întâlnească cu alte persoane, să fie împreună, să discute, interesant să petreacă timpul liber, la fel precum, să-şi găsească prieteni noi. Scopul centrului este îmbunătăţirea stării psihologice a persoanelor în etate, prin intermediul diferitor activităţi distractive şi amuzante.

Într-o atmosferă confortabilă şi ospitalieră se oferă posibilitatea de a petrece timpul util și plăcut. Luând parte la programa centrului de zi, vârstnicii satisfac necesităţile sale în domeniul activităţilor culturale, în comunicare, au posibilitatea de a îmbunătăți stima de sine, de a simţi individualitatea proprie.

În centru se propune un spectru larg de servicii:

- Alimentarea dietică (dejunul, prânzul),

- Grup de suport psihologic, schimb de experienţă,

- Cultura fizică de lecuire şi medicală,

- Terapie prin artă,

- Jocuri (şah, joc de table, domino etc)

- Vizionarea diferitor filme

- Discutarea literaturii

- Excursii (curiozităţi, muzee, natura)

- Master-class

- Ziua primirii oaspeţilor (întâlnirea cu oameni interesanţi) și multe altele.

Pentru a mări numărul de persoane (60-75 persoane), care frecventează „Centrul de zi” sunt necesare posibilităţi financiare suplimentare.

Mijloacele băneşti sunt necesare pentru:

1. Combustibil diesel pentru transportul, care va duce şi aduce persoanele.

2. La procurarea produselor alimentare (dejunul şi prînzul)

3. Pentru materiale la organizarea master-class-urilor şi a terapiei prin artă

4. Pentru arendarea încăperii (servicii comunale), unde se va afla Centrul de zi.

Pentru ca proiectul să activeze în cursul anului 2018 este necesară suma în mărime de 7000 de euro. „Centrul de zi” va fi frecventat de persoane din două oraşe – Rîbniţa şi Rezina şi satelor învecinate – Ciorna, Erjovo, Ghidirim.

Ne adresăm la toți cei, care nu sunt indiferenți. Este în puterea noastră să facem viaţa persoanelor în etate mai luminoasă şi mai variată, dar poate chiar şi să le prelungim viaţa unora din ei.


 

 1. Zinaida Sergheeva 

  2 ani în urmă
  €100
 2. Zinaida Sergheeva 

  2 ani în urmă
  €100
 3. Zinaida Sergheeva 

  2 ani în urmă
  €85
 4. €2
 5. SMS  

  2 ani în urmă
  €1

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!