Chișinăul mai bun prin donația ta! // Alt+Chișinău

adăugat de Orasul Meu

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Noi suntem un grup de 30 de tineri liceeni și studenți reuniți într-o comunitate de oameni care activează altruist pentru a face Chișinăul un Logo-AltChișinăuoraș mai bun. Până acum am îmbunătățit orașul nostru prin diferite proiecte precum: Scara Trandafirilor, Reamenajarea stațiilor de troleibuz, Vernisajul de la Turnul de Apă. Acum ne bazăm pe planificarea proiectelor pentru această vară și luptăm pentru ca în Chișinău să apară transportul public nocturn.


Proiectul „Alt+Chisinau” este inițiativa noastră prin care vom schimba fața unor curți de bloc din Chișinău, astfel transformându-le din simple cartiere în adevărate muzee de artă urbană care vor avea spații de promenadă amenajate creativ și unde se vor forma comunități. Mai simplu ar fi: luăm o curte de bloc sau un set de cartiere nevalorificate și dezgustătoare, chiar. Le replanificăm și le facem o strategie de dezvoltare. Pictăm clădirile, gardurile, scările, orice. Le amenajăm cu mobilier urban creativ din paleți. Le punem flori, ornamente și voila! Un cartier se transformă într-o adevărată zonă de promenadă plăcută!


Proiectul are menirea de a oferi o nouă viaţă şi de a valorifica la maximum potenţialul zonelor urbane sumbre și chiar respingătoare ale orașului. Ideea proiectului constă în replanificarea a 10 de curți de bloc/cartiere/zone urbane unde vom instala mobilier urban din paleți, crea spații de promenadă și aplica mai multe picturi murale de diferite dimensiuni, amplasate în cartiere din diverse sectoare ale Chișinăului, în cartiere pe care le numim ghetto-uri urbane. Scopul nu este doar de a face picturi interesante și creative care vor da viaţă acelor zone, dar şi de a crea comunități care vor lupta pentru cartierul/sectorul/orașul lor. Cartierele incluse în proiect sunt cartierele de pe str. Maria Drăgan, str. Așhabad, str. Uzinelor, str. Petru Rareș, str. Unirii Principatelor, str. Studenților, com. Băcioi, or. Durlești


mural


Încadrat în acest proiect va fi creat un centru alternativ a Chișinăului în zona cercului de pe str. Sfântul Andrei colț str. Sfatul Țării care va fi creat în cadrul unui Festival de artă urbană în Chișinău care va avea loc orientativ într-un week-end din perioada 12-28 August. În cadrul acestui festival, timp de un week-end vom aduna culturi urbane, simplii chișinăuieni și organizațiile urbane pentru a schimba fața zonei care va deveni Centrul Alternativ din Chișinău. În timpul festivalului pictori urbani din Moldova, România și Ukraina vor picta 14 clădiri aflate în acea zonă, va fi amenajat un spațiu public în scuarul din cerc, vor fi organizate discuții și dezbateri publice pe marginea proiectelor urbane, vor fi amenajate zone pentru: skateri, BMX-eri, roll-eri, dansatori, artiști stradali și organizații urbane. Acest eveniment prezintă un nou concept de eveniment în Chișinău prin care nu doar se dă pâine și circ vizitatorilor, dar și se schimbă vizibil orașul.


Localizare Centrul alternativ


Prima stradă ce va beneficia de proiectul Alt+Chișinău urmează să fie str. Maria Drăgan din sectorul Ciocana. Cartierul va fi selectat dintre blocurile de pe str. Maria Drăgan cu numărul : 4,6, 20, 32-36, 38 odată ce va fi colectată suma de 700 de euro necesară pentru inițierea proiectului. Cartierul va fi selectat în urma discuției cu Pretura Ciocana și locatarii acelor zone.


De ce ai dona pentru curțile de bloc a altor oameni? 


-E simplu. Acele curți de bloc nu le aparțin doar locatarilor din zonă, dar tuturor orășenilor și le puteți utuliza. Chiar vă rugăm să o faceți. Pe lângă aceasta, amenajarea centrului alternativ a Chișinăului în zona de centru va fi un spațiu care va putea găzdui până la 70 de oameni așezați și aproximativ 500 în picioare doar în scuar, deci, e un spațiu public. Deci, e spațiul nostru!


Scopul proiectului este de a îmbunătăţi viziunea chişinăuienilor asupra oraşului, de a evidenția locurile şi lucrurile frumoase, de a promova la nivel naţional şi internaţional capitala ca destinaţie turistică şi de a reabilita Chișinăul prin intermediul proiectelor posibile cu suportul donaţiilor venite din partea oamenilor ce-şi doresc un oraş mai bun.


„Orașul Meu” are nevoie de ajutorul tău pentru a face 10 zone urbane mai confortabile, sigure și pentru ca toți chișinăuienii să vadă un oraș care ar avea o picătură de culoare frumoasă. 


Din banii colectați vom :


Confecționa 20 de scaune din paleți


Scaune paleti


Face cel puțin 10 picturi murale


Schiță pictură murală str. M. Drăgan


Confecționa 10 instalații de mobilier urban:


urne de gunoi


Salubriza 10 zone urbane


Transpartența cheltuielilor va fi asigurată prin raportarea lunară pe orasulmeu.md a cheltuielilor făcute.


 

 1. Leana Budico 

  No need to send a thermos. Best of luck and please share the progress with us!

  3 ani în urmă
  €100
 2. Dorin Lupascu 

  3 ani în urmă
  €10
 3. Anonim 

  Multa bafta!

  3 ani în urmă
  €10

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!