Construcția bisericii din com. Cărpineni, r.Hîncești

adăugat de Alexandru Grădiceanu

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

Biserica cu Hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, din com. Cărpineni (sect. Topor), raionul Hîncești, își începe construcția sa încă din anul 2012.  

Atunci, cu inițiativa credincioșilor din această regiune, oamenii au început construcția bisericii cu puterile proprii și cu finanțele adunate din comunitate.

În primăvara anului următor a fost fondată Cantina Bisericii, unde și în prezent se desfășoară activitățile bisericești (slujbe, botezuri, cununii, înmormântări etc).

Până în prezent, timp de 4 ani, a fost finisată construcția Canitinei sociale, și s-au construit pereții bisericii și ai casei parohiale.

Acești oameni merită un lăcaș sfânt ,unde să se roage, și să asculte cuvântul lui Dumnezeu.

Până acum, oamenii sunt nevoiți să meargă peste 5 km și să înfrunte toate condițiile nefavorabile a vremii pâna la cea mai apropiată biserică din sat; nemaivorbind de copii sau bătrânii care doresc să meargă la biserică dar nu pot din cauza distanței mult prea mari. Ne dorim foarte mult să avem în societate copii credincioși, cuminți și ascultători. Dar cum să meargă un copil la biserică pe o vreme rea, și la o așa distanță?

Spre exemplu: De când a început a activa cantina bisericii, mulți copii au venit chiar pentru prima dată la biserică, neștiind cum se face corect semnul crucii, sau cum sa spună o rugăciune. (!)

Biserica nu este un loc unde doar comunicăm cu Dumnezeu, prin rugaciune, astfel purificându-ne spiritual; dar și o școală unde învățăm ce este viața și cum să o trăim corect.


Dragi Creștini din orce colț al lumii, noi, băștinașii din Cărpineni, sect. Topor, venim cu rugămintea la Dvs. pentru ca să ne ajutați să ducem la bun sfârșit ceea ce am început; mijloacele noastre financiare nu sunt suficiente.


O dată cu donația Dvs. vă transformați în martor ocular a tot ce se va întâmpla în procesul de construcție: fiecare etapă se va alege cu fotografii; în așa fel, unde nu vă veți afla, veți putea vedea în ce fel se desfășoară procesul de construcție.


DUMNEZEU  SĂ VĂ AIBĂ ÎN PAZĂ.

MULȚUMIM.


 


 

 1. Anonim 

  2 ani în urmă
  €10
 2. Anonim 

  in numele mamei mele, Parascovia( vie)! Domne ajuta!

  2 ani în urmă
  €100
 3. Anonim 

  2 ani în urmă
  €10
 4. Anonim 

  din numele tatalui meu pamantesc, Gheorghe , sa-L pomeneasca Domnul in imparatia sa!

  2 ani în urmă
  €100
 5. pinzari ana 

  Domnul să ne ajute,acesti oameni merita să aiba locașul lor Jertfim pentru eternitate,Gîndul nostru este impreună cu cei ce se roagă și sprijină aceasta faptă frumoasă.

  2 ani în urmă
  €20

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!