DAOS – denimul moldovenesc

adăugat de Guvern24

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Prieteni, suntem o echipă de tineri antreprenori din orașul Criuleni. În 2015 am hotărât să deschidem o afacere aici, la noi acasă. Ne-am orientat din start pe piața de textile, pe o nișă liberă și anume confecționarea hainelor din denim. Studiind piața noastră mică, am observat că sunt puțini producători care lucrează cu această stofă și ne-am gândit că ar fi foarte bine să avem în Moldova o fabrică care coase pentru moldoveni și totodată să fie un produs calitativ și frumos. Ne-a luat cam jumătate de an să ne vedem ideea realizată. Am decis ferm că vom coase anume denim, deoarece toți îi poartă, de la mic la mare și este un produs pe care-l porți zi de zi. Am căutat o locație în care să desfășurăm activitatea de producție și am găsit-o destul de repede, chiar în orașul nostru natal Criuleni, unde am închiriat un spațiu de aproximativ 75 de metri pătrați, pe care l-am transformat într-o mini-fabrică.

10632712_1541438872852204_3818012719868787277_n Așa a apărut DAOS care avea să devină în scurt timp prima marcă de blugi fabricați în Moldova. Numele mărcii nu a fost ales întâmplător, DAOS provine din limba frigiană, iar potrivit Wikipedia ar sta la baza etimologiei cuvântului „Daci”, ne-a plăcut acest nume pentru că exprimă respectul pentru originile noastre și sugerează mândria de a fi un produs fabricat în Moldova.

Deși concurența pe piața de denim în Republica Moldova este acerbă, datorită mărcilor de denim care provin din Turcia, China sau Bangladesh, blugii marca DAOS se impun prin stofa din denim de calitate, prin designul atractiv și abordarea personalizată a modelelor. În plus, prețul blugilor DAOS este mai mic comparativ cu cel al blugilor de import. A coase denim este o adevărară provocare, pentru că în Moldova nu avem utilajul necesar, iar mașinile  speciale  le-am cumpărat din Polonia.

Pentru a coase o singură pereche de blugi este nevoie în jur de șapte mașini de cusut: de la cea de surfilator, la ce care coase materie grea precum denimul, una specială pentru brâu, una lineară și una pentru întărituri. În prezent, în cadrul mini-fabricii de la Criuleni activează patru muncitori – un designer, două cusătorese și o persoană care calcă și lucrează la mașina pentru întărituri și la cea de nasturi.

Toate modelele blugilor DAOS sunt croite în colaborare cu o companie de design din Chișinău. Aceasta realizează schița modelului dorit la calculator, după care sunt printate în formă de schițe în toate mărimile dorite. Nu coasem câte o pereche, punem câteva straturi de țesătură și coasem o cantitate mai mare. Am început cu șase perechi, deoarece, ca începători, nu poți să coși foarte multe perechi de pantaloni ca până la urmă să iasă un produs cu un defect sau necalitativ, respectiv când croiești câte o sută, e mult mai greu să-i refaci. Facem un model, îi îmbrăcăm, ne uităm cum se aranjează pe noi, iar dacă ne place, începem să-i coasem în cantități mai mari.

13095884_1583830335279724_8297578468886764056_n

Ne vindem produsele  în orașul Criuleni, iar recent am deschis și un magazin la Chișinău. Dar planificăm  să ne extindem afacerea și portofoliul de articole, totodată vom veni cu o noutate  pe piața de denim din țara noastră, pe viitor ne dorim să coasem și blugi la comandă, deoarece oamenii sunt diferiți, iar corpurile la fel. Sunt o sumedenie de persoane care își găsesc cu greu mărimea potrivită. Respectiv, aici o să le venim în ajutor pentru a le oferi un produs cât mai personalizat. Suntem gata să facem ajustări în funcție de necesitățile și dorințele clienților noștri.

De asemenea, vrem să creștem varietatea de modele de blugi, cu imprimeuri florale sau dungi, pictarea acestora într-un mod elegant pentru a încadra blugii DAOS  în tendințele actuale,  dar și pentru a satisface cele mai speciale gusturi ale consumatorilor moldoveni. Pentru a realiza modele diverse avem  nevoie de utilaj special ce constă într-o mașină de spălat industrială, care se folosește în procesul de fabricare a blugilor. Pantalonii sunt trecuți prin aceste mașini de spălat industriale în care capătă aspectul de prespălat și textura denimului devine mai moale. Prețul unei astfel de mașini cumpărată de peste hotare este de 5000 de euro. Pentru că suntem la început de drum, iar investițiile au fost enorme,  vrem să apelăm la suportul tuturor, a consumatorilor noștri actuali și potențiali. De aceea am hotărât să lansăm pe Guvern24  o campanie motivantă de strângere de foduri pentru procurarea unei mașini de spălat industriale.

Provocarea pe care noi, împreună c12592718_1534867370176021_6692674640706813831_nu marca DAOS o propunem tuturor celor care vor să contribuie este următoarea: orice donație începând de la 1 euro va fi recompensată de către companie cu reduceri la toate produsele DAOS, cu blugi DAOS cadou sau și mai mult, o pereche de blugi DAOS unicat personalizată conform cerințelor și gusturilor individuale. Astfel, o donație de la 1 - 25 euro  îți va asigura o reducere de 15 % la toate produsele DAOS. Cu o donație între 25 - 50 euro vei avea 40 % reducere  la toate produsele DAOS. De la 50 euro sau mai mult vei primi o pereche de blugi sau alt articol vestimentar de la DAOS. Iar pentru o contribuție de 100 euro și mai mult, vei intra în posesia unei perechi de blugi sau alt articol vestimentar de la DAOS cusute special pentru tine.

Mulțumim tuturor pentru suport!


 


 


 


 


 


 


 

 1. Aliona Marit 

  3 ani în urmă
  €15
 2. Anonim 

  succese!!! ar fi bine sa aveti si un mag in chisinau

  3 ani în urmă
  €10
 3. Anonim 

  Succes!

  3 ani în urmă
  €3
 4. Marit Aliona 

  mari succese si realizari

  3 ani în urmă
  €5
 5. Anonim 

  3 ani în urmă
  €1

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!