DINU vrea să fie la fel ca ceilalți

adăugat de oxana sanduta

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


23.05.2016

Suma necesară pentru investigațiile medicale ale micuțului a fost colectată. Astfel proiectul este închis astăzi și toate donațiile sunt transferate familiei lui Dinu.


11.05.2016

* 500 de euro au fost donați în numerar părinților direct. Astfel, suma țintă pe platforma Guvern24 a fost actualizată de la 2 000 euro (inițial) la 1 500 euro. 


Dinu a venit pe lume acum 5 ani. Un gâgâlici zâmbăreț cu păr blond și ochi albaștri; un chipăruș care nu-ți lasă timp liber: acum era pe masă, acum pe fereastră, acum pe scara de la pod. Timpul trecea și atunci cînd ți se pare că ai trecut peste ce e mai greu....Greul abia începe!!


Dinu avea 2 ani și jumătate și nici nu am reușit să înțeleg cînd și cum mersul lui a început să se modifice. Mergea oarecum straniu....cu un fel de aruncare a picioarelor în părți,după care a început să cadă jos fără motive, își pierdea repede eghilibru. Prima vizită am facut-o ortopedului de la care am primit o replică ofensatoare: "Mamele care sunt în concediu de maternitate de bine ce le e caută boli în proprii copii." Au mai trecut câteva luni, baiețelul meu cădea din ce în ce mai des, genunchii erau negri de vânătăi, ba chiar a început să se ridice mai greu de jos, nu mai putea să ridice scările. Am mers din nou la medic și de astă dată am fost internați la  Institutul Mamei și a Copilului. Au urmat un șir de analize, consultația Geneticului, care a și dat verdictul: MIOPATIE  MITOCONDRIALĂ. Cred că nu există așa dicționar  în lume care ar fi putut sa dea explicații ce se petrecea cu mine. În linii generale cunoșteam diagnoza și consecințele ei, căci mă întilneam cu ea periodic și la serviciu. Mai tirziu au urmat și o serie de consultații la ortopezi; apoi o  radiografie la care să mai descoperit și COCSO  VALGA, adica ungiurile bazinului mai mari decât norma. Au fost câteva versiuni să-l operăm ca să facem corecția unghiurilor  ce ar fi putut îmbunătăți mersul. Această operație fiind destul de complicată - se face în două etape la fiecare picior, în mediu ar dura doi ani și mai bine. În concluzie  totuși au renunțat la intervenția chirurgicală pentru că mușchii sunt slabi, iar mobilizarea la pat pentru o perioadă lungă ar duce la atrofierea mușchilor și deci avem toate șansele să nu mai mergem. Repetat am mai  facut analize, am mai consultat neorologi.


Pentru mine au mai ramas încă multe semne de întrebare la care nu am primit raspuns și de aceea îmi pun mari sperante la o investigație în Turcia. Costul acestei investigații ar începe cu 2000 euro, dar asta e doar investigare nu știm ce va urma... Salariul meu modest nu poate acoperi așa o sumă. Vă rog,  ca mamă, ajutați-mă să strîng acești bani, să-i pot da o șansă  copilului meu. Vreau să-l văd alergând alături de frațiorul lui.

MULTUMESC !!!


 


 


  1. Vatamaniuc Natalia 

  Multa sanatate Dinu!

  3 ani în urmă
  €15
 2. Anonim 

  Sanatate!!!

  3 ani în urmă
  €10
 3. hh bh 

  3 ani în urmă
  €1
 4. Anonim 

  Sanatate.

  3 ani în urmă
  €10
 5. Liliana Cernenco 

  3 ani în urmă
  €10

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!