Împreună pentru un zâmbet

adăugat de Irina Teșcureanu

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Numele meu este Irina Teșcureanu, născută la 27 aprilie 1987 într-o familie cu alți doi copii.

Totul a decurs normal până în 2004. De atunci, viața a luat o altă întorsătură în momentul când am simțit ușoarele simptome de dezechilibru care, în timp au început să-mi răpească mai mult din mobilitate, așa încât în doar câțiva ani am devenit dependentă de balustradă, iar cu timpul dependentă de tot mai multe lucruri.

După zeci de diagnoze care mi-au fost stabilite de-a lungul anilor, în 2014 am fost diagnosticată cu ataxia Friedreich.

Ataxia Friedreich, boala de care sufăr, este o afecțiune genetică. Aceasta este cauzată de o anomalie a unei singure gene, numită Frataxin (FXN). Ataxia afectează în general măduva spinării şi nervii periferici. În ataxia Friedreich, nervii pierd o parte din teaca lor de mielină şi, măduva spinării devine mai subţire, şi asta deoarece fibrele sunt protejate de o membrană izolatoare denumită teacă de mielină care permite transmiterea rapidă a impulsurilor electrice de la o celulă la alta.

Având în vedere că boala a progresat oarecum lent am învățat să o accept, să mă accept și să continui. Astfel în 2007 am absolvit colegiul, iar în 2010 universitatea.

Recunosc că am întâmpinat greutăți de fiecare dată când am vrut să mă angajez, Republica Moldova fiind o țară care mai păstrează din crezurile vechi că un invalid este un handicap pentru societate. Dar nu am renunțat să încerc, așa că am adoptat ideia de a deveni freelancer. Am scris articole pentru o companie din Cehia, am tradus din rusă în română articole pentru un site din Moldova, am asistat un contabil șef timp de câțiva ani și de curând fac voluntariat pentru o asociație din România. De fapt, am încercat cumva să îmi câștig existența și să pot oarecum să îmi acopăr cheltuielile legate de doctor. Alocația de invaliditate fiind doar o păcăleală de sistem cum că totul ar fi bine.

În luna iunie am început să fac ședințe terapeutice extrem de necesare și importante pentru stoparea progresului bolii, dar și pentru recuperare, ședințe pe care mi le-am permis doar datorită banilor acumulați din vechile donații, acum am nevoie de bani pentru a putea continua ședințele terapeutice și a pleca la investigații în Belgia.

Ajutați-mă să colectez suma de 5 000 euro pentru a face 4 terapii necesare până a pleca în Belgia la investigații.

Un curs de terapie mă costă 800 de euro. Acesta dureaza în jur de 16 zile. Costurile unui curs sunt pentru: transport, cazare în Chișinău și însuși procedurile. Pentru 4 cursuri de terapie care le voi face în decurs de 4 luni aici în Chișinău, trebuie să achit  3 200 euro.

După cursurile de terapie urmează să plec la investigații în Belgia.

Cheltuielile pe care trebuie să le suport sunt: 

cheltuieli de transport (tur - retur, 2 persoane: Irina și însoțitorul ) - 900 euro;

cheltuieli de cazare, 4 zile - 200 euro;

cheltuieli pentru investigații - 700 euro.

În total pentru a putea pleca în Belgia am nevoie de 1 800 euro.


Vin cu rugămintea să mă ajutați să-mi realizez visul de a merge din nou. Am nevoie de sprijinul și ajutorul dumneavoastră!


 


 


 


 

 1. nadia paramzina 

  3 ani în urmă
  €12
 2. Anonim 

  3 ani în urmă
  €20
 3. SMS  

  3 ani în urmă
  €1
 4. Anonim 

  3 ani în urmă
  €5
 5. Anonim 

  3 ani în urmă
  €15

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!