Amenajarea pieții agricole din Larga

adăugat de Primaria Larga

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

Actualizare

Multstimați Lărgeni de Pretutindeni!

Vă sîntem recunoscători pentru contribuțiile și donațiile dumneavoastră în cadrul proiectului „Renovarea Pieței din comuna Larga” care a avut ca scop îmbunătățirea infrastructurii pieței comunale, pentru a asigura cumpărărtorilor și vînzătorilor condiții decente și adecvate pentru o piață modernă. Menționăm că la piața noastră participă și persoane din satele vecine, ceea ce înseamnă că proiectul are și un impact atît local cît și reginal.

Proiectul a fost realizat cu suportul financiar al Guvernului Elveției și  contribuțiile băștinașilor colectate de către Primăria Larga în comun cu Asociația de Băștinași ,,Lărgenii de Pretutindeni”: Contribuția populației: 85 500  lei, din care prin intermediul platformei guvern24 s-au colectat €1,958, Guvernul Elveției: 387 687 lei, ÎM ,,Prestservicii-Nord”: 17 200 lei, Primăria comunei Larga: 65 000 lei.

La momentul actual în piață se simt schimbări care țin de desfășurarea proiectului, s-au realizat schimbări spre bine și s-au oferit actorilor pieței condiții decente atît pe timp de vară cît și în sezonul rece.

Mulțumim tuturor pentru aportul adus.

Deoarece, am avut și suport din partea Dumneavostră nu numai financiar ci și de voluntariat, ceea este important pentru comunitatea noastră: toți împreună am realizat un lucru bun, frumos și util pentru toți noi!

,, S-a demonstrat încă odată că Lărgenii sînt gospodari de firea lor, și prin implicarea activă în acest proiect s-a realizat obiectivul stabilit de mult timp, spune Primarul de Larga, Radu Urechean.”

BeFuvfvfnky Collage

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pe timpuri cunoscută ca fiind o moşie întinsă și bogată, astăzi satul Larga continuă tradiția și se dezvoltă frumos, cu pași mici dar siguri.

Deoarece ne aflăm în perioada schimbărilor permanente, locuitorii din Larga beneficiază și dezvoltă mai multe căi pentru a fi informați în plinul sens al cuvantului: sătenii primesc sms-uri cu știri despre evenimentele principale care au loc în comună, au propriul ziar editat la primărie, au radio comunal lansat cu suportul lărgenilor de pretutindeni.

Tot aici, în Larga, a fost deschis primul incubator de afaceri din mediul rural dar și un centru comunitar de serviciile cărora se bucură locuitorii din șapte sate învecinate.

Amenajarea și reconstrucția pieței comunale din localitate este următorul pas în dezvoltarea comunei. Este un proiect mare în care vă îndemnăm să ne fiți alături.

Larga

În prezent piața din sat este neîncăpătoare, cu tarabe vechi și neamenajate.

Nu sunt suficiente locuri pentru persoanele care vin cu cantități mici de producție; iar dacă pentru ei vânzarea lor este o sursă importantă de câștig, atunci pentru cetățenii social-vulnerabili, vânzarea producției de acasă reprezintă unica sursă a venitului.

Deseori pe timp cu ploaie sau vânt, activitatea pieței scade brusc. Acest fapt afectează în aceeași măsură și vânzătorii și cumpărătorii din regiune. Pentru că la piața din Larga participă și satele din vecinătate: Coteala, Cotiujeni, Medveja, Hlina, Berlineți, Beleavinți și chiar orașele Briceni și Lipcani.

Situația nesatisfăcătoare a pieței se poate redresa prin reconstrucții și amenajări, în așa fel încât să ofere condiții de comercializare favorabile tuturor cetățenilor.

Măsurile cele mai importante pe care ni le-am propus sunt mărirea locurilor de piață, amenajarea corespunzătoare a tarabelor confortabile și construcția unui acoperiș sigur.

Cu drag, pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 


 


 


 


 

 1. Gheorghe Varta 

  Cu drag de bastină.

  2 ani în urmă
  €50
 2. Varta Aurel 

  2 ani în urmă
  €10
 3. Gaina Sergiu 

  2 ani în urmă
  €50
 4. Vadim Brinzaniuc 

  Succese in realizarea proiectului!

  2 ani în urmă
  €100
 5. RODICA URECHEAN 

  SĂNĂTATE TUTUROR LĂRGENILOR !

  2 ani în urmă
  €10

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!