Acces sigur pentru pietonii din Nimoreni

adăugat de Primaria Nimoreni

 • Proiect
 • Actualizări
 • Comentarii
 • Donatori


Nimoreniul este un sat cu oameni gospodari, activi și întreprinzători, care nu stau locului, mereu prinși cu treburi prin toate colțurile lumii. Dar atunci când trebuie să facem ceva pentru sat sau pentru cineva din sat, ne adunăm și reușim împreună.

Doar în acest an am reușit împreună prin contribuții comune să construim postamentul de la intrarea în sat și să ajutăm consătenii aflați în nevoie.

01

Acum a venit momentul să ne strângem și să ne unim forțele din nou pentru a duce la bun sfârșit un proiect deosebit de important pentru satul nostru, început încă din vară.

În această vară ați ales prin sondaj construcția unei noi porțiuni de trotuar în satul nostru ca fiind prioritar pentru a obține finanțare prin intermediul unui grant.


NimoreniDupă cum știți, în prezent, strada principală din Nimoreni este echipată doar parțial cu trotuar pentru pietoni. Deseori sătenii sunt nevoiți să meargă pe partea carosabilă a drumului ceea ce îi supune riscului ridicat de accidentare, cei mai pasibili fiind copiii și persoanele vulnerabile. Prin acest proiect ne-am propus să construim o porțiune nouă de trotuar de circa 400 de metri, înspre ieșirea spre satul Malcoci. Trotuarul nou va face legătura cu trotuarul deja existent pe strada principală.

Trotuarul va separa fluxul de transport auto de cel de pietoni, asigurând securitatea în trafic, va asigura accesul confortabil și facil la instituțiile și serviciile publice pentru cel puțin 500 de săteni și 100 de copii care locuiesc în zonă.

12

Pentru realizarea acestui proiect este nevoie de contribuția financiară a fiecăruia din noi, și avem încrederea că așa cum am reușit să realizăm împreună lucruri frumoase în localitate, tot așa vom reuși să adunăm suma de 2 000 de dolari ca să construim și segmentul de trotuar necesar.

Vă mulțumim pentru fiecare contribuție.

Cu drag pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 Persoana de contact: Natalia Eremia, Director executiv al Asociației Baștina Nimoreni; Tel: 068851182; Email: eremia.natalia@gmail.com


 


 


 

Stimați Nimoreneni, Vă mulțumim din suflet pentru contribuția dumneavoastră în cadrul proiectului „Acces sigur pentru pietonii din Nimoreni” care a prevăzut construirea unor porțiuni adiționale de trotuar pe strada principală a satului. Vă informăm că în cadrul campaniei de colectare de fonduri, contribuția din partea băștinașilor și a localității a fost realizată în proporție de 100%. Astfel, prin intermediul platformei Guvern24.md a fost colectată suma de 836 euro, iar la primăria Nimoreni, în numerar au mai fost colectați încă 1750 de euro. În total, s-a colectat suma de 2546 de euro de la 153 de persoane, cu 546 euro mai mult decît obiectivul inițial de 2000 euro. „Proiectul "Acces Sigur Pentru pietoni" - construcția trotuarului la strada principală a satului s-a încheiat. Noi vă aducem sincere mulțumiri la toți care au Contribuit la îndeplinirea și finalizarea acestui Proiect și vă îndemnăm să fiți activi pentru alte proiecte care vor fi pe viitor.” Alexandra Dimitrov, președinta Asociației Baștina Nimoreni La 12 ianuarie 2017 a avut loc prima procedură de achiziție publică privind contractarea lucrărilor de construcție a trotuarului. În baza aplicării criteriului celui mai mic preț a fost contractată compania Vimpex SV SRL pentru construirea a două porțiuni de trotuar cu lungimea de 636 de metri pentru suma de 368 000 lei, o porțiune la intrarea în sat dinspre șoseaua Balcani, alta, la ieșirea înspre satul Malcoci, în prelungirea trotuarului existent. În urma economiilor efectuate, a fost decisă construirea unei porțiuni adiționale de 234 metri liniari de trotuar spre satul Malcoci cu suma totală de 188 000 lei. De asemenea, s-au efectuat lucrări suplimentare de 113 000 lei. Lucrările de construcție au început pe 10 martie 2017 și s-au finalizat pe 12 mai 2017, fiind construite în total 870 de metri liniari de trotuar, inclusiv 717 m2 de pavaj din beton. Suma totală a investiției a constituit 748 000 lei, dintre care circa 400 000 lei – grantul din partea PNUD/MiDL, 40 000 lei – contribuția populației și a băștinașilor, 308 000 lei – alocări din partea bugetului local. „În numele Primăriei satului Nimoreni si Consiliului sătesc Nimoreni aducem sincere mulțumiri tuturor locuitorilor, cit si băștinașilor care si-au adus aportul la construcția trotuarelor de-a lungul drumului central. Prin construcția trotuarelor am reușit împreuna cu d-stra să asigurăm accesul sigur pentru fiecare din noi. Cu Implicarea d-stra, dragi locuitori si băștinași am realizat un obiectiv de o importanță și necesitate majoră, unde viața are prioritate, prin siguranță și acces sigur. Cu mare drag vom continua astfel de obiective știind deja ca avem un partener de încredere, alături Primărie, Consiliul sătesc si AO Baștina-Nimoreni. Cu drag pentru acasă.” Andrei Covali, primar de Nimoreni.
 1. Olari Octavian 

  Doamne ajută

  2 ani în urmă
  €20
 2. Serghei Olari 

  2 ani în urmă
  €5
 3. Lupan Anna 

  Pentrucă îmi pasă !!!!!!

  2 ani în urmă
  €30
 4. Victor Dragutan 

  In memoria bunicii Zinaida Girbu (nascuta Cecan), originara din Nimoreni

  2 ani în urmă
  €50
 5. VASILE COJOCARI 

  Pentru un viitor mai bun

  2 ani în urmă
  €30

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!