O mamă minoră are nevoie de ajutorul tău

adăugat de Irina Lazur

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

25.07.2017

Conform contractului de colectare a mijloacelor bănești, fondurile colectate pot fi transferate în cazul în care proiectul colectează mai mult de 10% din suma țintă prestabilită din start. În cazul în care nu se atinge ținta de 10% beneficiarul are puterea deciziei asupra destinației banilor colectați. Prin urmare, beneficiarul proiectului „O mamă minoră are nevoie de ajutorul tău” a hotărât să redirecționeze banii către proiectul „Ajut-o pe Marina Beschieri”. Campanie inițiată pentru a o salva pe tânăra ce la doar 24 de ani a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloidă.

Elena și-a găsit o casă, a fost angajată în câmpul muncii, iar procesul de judecată l-a câștig.


Elena are 17 ani. Este tânără, singură și… mamă. Are un băiat de aproape doi anișori, Igoraș. De șase luni, însă, Elena are interzis să-și țină copilul în brațe zi și noapte.

De ce?

În august autoritatea tutelară din satul Grigorievca (Căușeni) i-a luat forțat copilul și l-a trimis într-o instituție de plasament din Chișinău. Mai mult, statul cere acum în instanță decăderea Elenei din drepturile părintești. Deși Elena e minoră!

De ce?

Elena provine dintr-o familie saracă. Părinții ei niciodată nu au avut propria casă. Locuiau pe la rude. Tatăl Elenei a decedat acum un an. Mama e  grav bolnavă, fiind internată de luni de zile în spital. În august, când autoritatea tutelară i-a smuls copilul din brațe, Elena și Igoraș locuiau într-o căsuță sărăcăcioasă, dar îngrijită din satul Grigorievca. Funcționărașii locali au constatat că Elena trăiește în sărăcie și mizerie, condiții care prezintă ”pericol iminent pentru viaţa copilului”.

Fiind singură la 17 ani, nu știa ce să facă, unde să-și caute copilul. Primărița din sat, care a decis că Elena nu poate fi mamă, o trimitea la Căușeni. Cei de la raion, în schimb, o fugăreau în sat. 45 de zile autoritățile i-au interzis să-și vadă copilul…. Elena, însă, nu a cedat.

De ce?

…pentru că-l iubește pe Igoraș.

A încercat să facă tot posibilul ca să-și ia copilul acasă. Între timp, și-a schimbat și domiciliul. Locuiește la mătușa sa în Căușeni. S-a înscris la cursuri de bucătar, pe care le-a absolvit recent.

Cu toate acestea, în ianuarie curent membrii unei comisii raionale au refuzat să emită avizul de externare a copilului Elenei. Motivele invocate de autorități sunt ilegale și absurde – Elena e săracă, nu are un loc de muncă și locuința proprie.

De ce Elena te roagă să o ajuți?

Următoarele luni sunt decisive pentru Elena și Igoraș. Judecătoria Căușeni va decide dacă o decade sau nu pe Elena din drepturile părintești. Autoritatea tutelară, în continuare, afirmă că minora Elena e săracă, nu are un loc de muncă și locuința proprie. Și, prin urmare, nu e capabilă să aibă grijă de Igoraș.

Elena te roagă să o ajuți să-și cumpere propria locuință în Căușeni. Doar așa minora Elena va reduce la zero ”argumentele” alogice ale autorităților. Și, cu ajutorul tău, va putea să-l îmbrățișeze din nou pe Igoraș.

Elena Miller: ”Eu îmi iubesc copilul și sunt o mamă responsabilă. Am refuzat să fac avort, deși tatăl copilul insista…. E nedrept să fiu lipsită de drepturile părintești pentru că sunt sărăcă. Da, părinții mei sunt săraci, dar asta nu e vina mea. Eu vreau o viață mai bună pentru copilul meu și pentru mine….”

Vezi aici detalii despre viața Elenei și lupta nedreaptă cu statulhttp://moldnova.eu/ro/imi-reprosau-ca-l-tin-pe-micut-cu-fundul-gol-luna-august-o-mama-minora-lasata-fara-copil-din-cauza-saraciei-12550.html/


 


 


 


 


 

 1. SMS  

  3 ani în urmă
  €1
 2. SMS  

  3 ani în urmă
  €1
 3. Anonim 

  3 ani în urmă
  €200
 4. Anonim 

  3 ani în urmă
  €100
 5. SMS  

  3 ani în urmă
  €1

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!