Parc de odihnă și agrement pentru locuitorii din Ciorești

adăugat de Primaria Cioresti

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

În comuna Ciorești, raionul Nisporeni în ultimii ani au fost realizate cu succes mai multe proiecte, de la drumuri de acces, apeduct și gazificare, renovarea centrului de sănătate, până la serviciu de salubrizare. Aici și prin contribuția localnicilor și a migranților a fost procurat un tractor multifuncțional, cu ajutorul căruia se va asigura colectarea și transportarea deșeurilor într-o zonă special amenajată, iar pe timp de iarnă efectuarea lucrărilor de deszăpezire a drumurilor locale. Astfel, locuitorii din Ciorești au demonstrat că doar împreună pot contribui la dezvoltarea localității lor.

Pe lângă aceste frumoase realizări, mai sunt multe alte probleme în localitate, care pot fi soluționate doar prin implicare comună. Locuitorii satului nu au un loc unde să-și petreacă timpul liber într-un mod sănătos, nici chiar copiii nu au un spațiu frumos amenajat unde să se implice în diferite activități. Un parc de agrement pentru toți locuitorii satului este foarte necesar, astfel acest proiect a fost votat drept prioritar de către cioreșteni. Din acest motiv, membrii Asociației „Ciorești - Baștina Mea”, în cadrul unei ședințe organizate în luna august, au discutat despre realizarea acestui proiect.


Cioresti

Implementarea proiectului prevede construcţia şi amenanjarea unui parc de odihnă şi agrement de joacă pentru copii, teren  de forță  pentru maturi, tribune, alei pavate, bănci. Parcul va fi amenajat pe terenul viran din centrul satului de lângă sediul primăriei. Pentru amenajarea parcului va fi necesar de întreprins următoarele activități: - Curățarea și nivelarea terenului existent; - Amenajarea terenului de fotbal, volei, baschet; - Procurarea și instalarea echipamentului sportiv necesar; - Instalarea băncilor pe întreg perimetrul parcului; - Sădirea pomilor și a puieților decorativi; - Amenajarea căilor de acces spre parc; - Procurarea și amplasarea instalațiilor electrice de iluminare; - Construcția unei tribune și a unui vestiar pentru sportivi.


Cioresti_2

Bugetul total necesar pentru realizarea proiectului este de 1 mil. 394,26 mii lei. Dintre care 500 mii lei vor fi oferiți de comuna Tunari, județul Ilfov, România, cu care cei din Ciorești sunt înfrățiți; 814,26 mii lei din bugetul local; 80000 mii lei e nevoie de a fi colectați prin contribuțiile atât a locuitorilor rămași acasă, cât și a migranților. După implementarea proiectului, comuna Cioreşti va avea un parc de odihnă şi agrement de care vor beneficia toţi locuitorii, inclusiv mamele cu pici, copiii, tinerii, etc.


 1. Dima Igor 

  2 ani în urmă
  €50
 2. Pisari Diana 

  3 ani în urmă
  €25
 3. Triboi Ion 

  Particip cu placere la realizarea proiectului Parc de odihnă și agrement pentru locuitorii din Ciorești. Mari realizari si in continuare doresc locuitorilor si bastinasilor din Cioresti.

  3 ani în urmă
  €25
 4. Ciubotaru Mihai&Rita 

  Donăm pentru un sat în care vrei să te reîntorci cu drag

  3 ani în urmă
  €25
 5. SMS  

  3 ani în urmă
  €1

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!