Parc multifuncțional pentru satul Pelinia

adăugat de Primaria Pelinia

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Actualizare

Stimați Pelinieni,

Vă mulțumim din suflet pentru contribuția dumneavoastră în cadrul proiectului „Renovarea și amenajarea unui parc modern în com. Pelinia, r-nul Drochia ” , care prevede amenajarea unei zone de odihnă și agrement pentru tineri și maturi și a unui teren de joacă pentru copii.

Vă informăm că în cadrul campaniei de colectare de fonduri, desfășurată de primăria Pelinia în parteneriat cu Asociația ,,Băștinașii din Pelinia”, contribuția din partea băștinașilor și a localității a  fost de 75048,50 lei. Astfel, prin intermediul platformei Guvern24.md a fost colectată suma de  22900,50 lei și 52148 lei  în numerar.

Semnificativ a fost și aportul primăriei  și anume de  28874.81 lei pentru amenajarea parcului și 55000 lei pentru reparația veceului public.

Nu poate fi estimată  contribuția  multor pelinieni  prin implicare, susținere, consultare , muncă, participare  la ședințele  organizate în cadrul proiectului.

A.O.,, Băștianașii din Pelinia'' și Primăria Pelinia  aduc mulțumiri tuturor Pelinienilor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Doar împreuna și uniți putem mișca lucrurile

în direcția bunăstării  Peliniei!. La  1 iunie 2017 a fost dat în exploatare parcul  amenajat, unde copii s-au bucurat din plin de  utilajul de pe terenul de joacă, scena de vară  ,demonstrând bucuria  copiilor, dar și necesitatea  condițiilor create.

,, Pelinienii au înțeles importanța implicării lor în treburile satului alături de primărie și s-au convins că prin contribuții mici se pot realiza lucruri  bune pentru localitate.”

Titus Sărăteanu , primar de Pelinia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Satul Pelinia este cel mai mare sat din nordul Republicii Moldova cu o populaţie de 7 602 locuitori. Copiii și tinerii constituie 2 156 din toată populația localității. În fiecare a treia familie unul sau ambii părinți sunt plecați peste hotare.

Tinerii și copiii din localitate în deosebi cei rămași fără supravegherea părinților sunt privați de posibilitatea desfășurării diferitelor activităţi culturale şi a odihnei active în condiţii de siguranță. Copiii își petrec timpul liber jucându-se în locuri nesigure ce le pun în pericol viața și sănătatea. Cauza fiind lipsa unui teren de joacă bine amenajat într-un loc sigur.

01 (1)


Tinerii dar și maturii sunt și ei afectați de lipsa unui spațiu de odihnă, nu au unde să se întâlnească cu prietenii pentru a petrece timpul interesant și creativ.

În cadrul discuțiilor cu cetățenii, majoritatea au menționat că este importantă amenajarea unei zone de odihnă și agrement pentru tineri și maturi și a unui teren de joacă pentru copii. Această problemă a fost selectată ca fiind prioritară pentru sat și de către băștinașii noștri ce muncesc sau locuiesc peste hotare.

Parcul din centrul satului a fost plantat de către părinții și buneii noștri în anul 1978, pe malul unei râpe ce afecta mult aspectul satului și prezenta un pericol pentru casele din apropiere. Parcul are o suprafață de peste 1ha și reprezintă o oază de verdeață și liniște a satului. Pe timpuri, în parc se desfășurau multe activități culturale în scena de vară ce se afla în centrul parcului, bătrînii se odihneau la umbra copacilor rămuroși și ascultau trilul păsărilor pe băncile de pe aleea parcului, iar tinerii se plimbau seara la lumina felinarelor și puteau să se distreze la discoteca ce se desfășura în aer liber pe terenul de dans. Toate acestea au rămas doar o amintire pe care noi dorim să o reconstituim prin renovarea parcului de altădată și modernizarea lui.

Avem un proiect îndrăzneț pentru modernizarea parcului, se va instala un teren de joacă pentru copii, echipament sportiv pentru tineri și maturi, o rețea de WI-FI și camere video ce vor filma și transmite online toate activitățile desfășurate în parc.

Pelinia_yellow3

Pelinia

Îndemnăm atât tinerii cât și maturii să iasă din zona de confort, să se opună rutinei, să ne implicăm și să muncim împreună pentru a crea condiții mai bune în satul natal.

Cu drag, pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 


 


 

 1. Anonim 

  2 ani în urmă
  €50
 2. Aliona Agachi 

  Succese in realizarea proiectului!

  2 ani în urmă
  €50
 3. Flintoaca Marina 

  2 ani în urmă
  €20
 4. Natalia Coiman 

  2 ani în urmă
  €50
 5. Anonim 

  Sper sa proectul sa se realizeze...si cetatenii satului sa si-l intretina...

  2 ani în urmă
  €30

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!