Peretele Gloriei: Decebal

adăugat de Guvern24

 • Proiect
 • Comentarii
 • DonatoriRadu Dumbravă este tânărul artist care din 2012 aduce orașului Chișinău o doză de prospețime și culoare prin picturile sale. Cu siguranță, fiecare din noi a observat picturile murale a tânărului artist: Proiectul „Muralis”, „Cerbul”„Fluturii libertății” și „Băiatul pe bicicletă” care sunt amplasate pe bul. Decebal din Chișinău. Anul trecut, Radu, prin intermediul platformei Guvern24 a reușit să colecteze 800 euro pentru a putea participa la cel mai prestigios festival de pictură murală din Europa „MONUMENTAL ART” din Gdansk, Polonia - țara renumită datorită picturilor sale murale. Banii pe care i-a strâns prin intermediul campaniei de crowdfunding i-au asigurat drumul tur-retur și cazarea timp de 15 zile (proiectul anterior îl puteți vedea aici). Acolo, împreună cu alți artiști a pictat „760 Metri de Glorie” - cea mai mare pictură din Polonia.swrew
„Băiatul pe bicicletă”, „Fluturii libertății”, „Muralis” și „Cerbul ”

Pentru ce are nevoie de bani?

Anul acesta Radu a dezvoltat o schiță, care, urmează a fi asociată și adaptată cu bul. Decebal din Chișinău, ceea ce ar reprezenta un punct de atracție a acestui bulevard. În plus, va reaminti locuitorilor și oaspeților istoria dacilor și rolul personajului istoric. Tânărul artist crede cu fermitate că orașul nostru poate deveni o galerie în aer liber, demnă de a se numi printre cele mai bune, cel puțin în Europa.

O echipă mare de artiști care urmează să picteze la înălțime are nevoie de instrumente specializate și echipament. Acestea le vor face lucrul mai ușor la înălțimea de 9 etaje - toate acestea sunt costurile de logistică și asigurare pentru echipa lui Radu Dumbravă.

photo_2017-08-07_16-03-41

De ce ar trebui să donăm?

Orașul în care locuim împreună astăzi, mai mult ca niciodată, are nevoie de culori, de prospețime, iar pentru fiecare dintre noi, el să se transforme, pas cu pas, an de an într-un oraș al picturilor murale cunoscute pe larg și peste hotarele sale.

Radu este un tânăr proactiv și deja a reușit să estimeze bugetul total al proiectului:  5 000 euro unde CAPAROL vine cu un aport de 2 000 euro (vopsele pentru realizarea picturii, schela, pregătire strat suport). În același timp, mai este nevoie de 3 000 euro care ar putea asigura costurile de logistică și de asigurare a pictorilor (4 persoane) care vor lucra împreună cu Radu.


 

 1. Daniel Ciubotaru 

  2 ani în urmă
  €10
 2. Anonim 

  2 ani în urmă
  €7
 3. Dumitru Vicol 

  2 ani în urmă
  €50
 4. Viorel Roscovan
  Viorel Roscovan 

  2 ani în urmă
  €100
 5. Dumitru Vicol 

  2 ani în urmă
  €50

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!