Să ajutăm s-o salvăm pe Diana!

adăugat de Anatolie Colomeet

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

Diana are doar 18 ani și la o vîrstă atît de fragedă se confruntă cu această boală cumplită: tumore malignă a țesutului moale. Cancerul a început să afecteze sistemul limfatic ceea ce este foarte rău și impiedica la desfășurarea tratamentului.


Diana învața în clasa a XI cînd în luna octombrie pe neașteptate s-a aflat că este grav bolnavă. De urgență a fost internată la Spitalul Oncologic din Chișinău pentru a trece primul curs de himioterapie. Din aceea zi Diana a trăit doar în spital împreună cu mama, luptîndu-se pentru viața sa. În luna noiembrie a petrecut doar cîteva zile acasă după care iarăși pe patul de spital pentru a continua himioterapia.


Tratamentul este foarte costisitor și complicat și trece greu. În urma tratamentului frecvent apare oboseala, depresia, nervozitate. Au inceput durerile foarte cumplite și medicii au fost nevoiți să-i administreze morfină fetiței noastre. Mai tîrziu au apărut dureri foarte puternice in picioare, din acel moment nimeni nu putea s-o atingă pentru că o durea fiecare părticică a corpului.


Diana are nevoie de radioterapie pentru iradierea tumorii și micșorarea ei. Vestea cea mai cumplită este că în Moldova nu avem echipament necesar pentru ai salva viața. Chimioterapia care o trecea la spitalul Oncologic doar ține boala pe loc și nu o lasă să se dezvolte, dar nu o tratează, unica  șansă pentru un tratament mai eficient este plecarea peste hotare, unde este posibilitatea, echipamentul necesar și experiența medicilor cu astfel de diagnoze.


Diana este o fată nemaipomenită! Necătând la faptul ca boala o doboară, ea permanent încearcă sa fie în dispoziție bună și își continuă viața ca și pînă a afla diagnoza. Unii dintre profesori vin la ea la spital și fac lecții particulare, sigur nu programul care l-ar fi trecut Diana acum la liceu dar ceva mai simplu. Suntem foarte recunoscători pentru grija și răbdarea lor.


Diana vorbește 3 limbi și studiază a 4-a. Ei foarte mult îi place să deseneze și să coase. Visul cel mare al ei este de a învața să conducă mașina.


Noi am găsit o clinică în Turcia care se ocupă cu tratamentul la astfel de boli, și acuma Diana trece acolo primul curs de radioterapie.


Facem un apel la toți oamenii cu inima mare, noi avem nevoie de un ajutor financiar pentru: • Finisarea primului curs de terapie

 • Mai multe teste și examene MRT

 • Operație

 • Curs de radioterapie repetat


Diana este o fată foarte talentată!


Vă rugăm din tot sufletul ajutați-ne să o salvăm pe Diana să-i dăm șansa de a trăi și a face fericiți pe alți oameni.

Orice ajutor este binevenit (nu există minimum pentru o donație, puteți selecta orice sumă).

O puteți ajuta pe Diana dînd un singur share ca să afle cît mai multă lume despre trista istorie a ei.


 


 


 


 

 1. Nadejda  

  3 ani în urmă
  €10
 2. Anonim 

  MULTA SANATATE! TOTUL ESTE IN MIINE TALE :)

  3 ani în urmă
  €10
 3. Anonim 

  3 ani în urmă
  €10
 4. Anonim 

  3 ani în urmă
  €15
 5. Anonim 

  3 ani în urmă
  €10

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!