Să învingem împreună boala lui Ilie

adăugat de Petru Popa

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


După o serie de investigații la mai mulți medici din diferite instituții medicale de la noi și de peste hotarele țării, una din rudele mele apropiate a fost diagnosticat preliminar cu mielom multiplu de tipul IgA lambda stadiul III (conform sistemului internațional de standardizare pentru mielomul multiplu). Mielomul multiplu este o afecțiune malignă a măduvei osoase. Boala este o formă de cancer extrem de rară și deși apare, în cele mai multe cazuri, la persoanele în vârstă cu regret, Ilie a fost cuprins de această boală necruțătoare.

În decembrie 2014 Ilie a suferit un infarct miocardic, atunci analizele au arătat un nivel ridicat al hemoglobinei și a trombocitelor în sânge, astfel că au urmat o serie de analize și investigații care nu au mai dat vreun rezultat concret.

La mijlocul lui 2015 Iliei a început să acuze dureri de spate, slăbiciuni ale picioarelor, dureri musculare la picioare, senzații de amorțire a tălpilor și a degetelor de la picioare. De aici au început investigațiile intensive în acest sens. Întrucât în diferite instituții, diferiți medici puneau diferite diagnoze iar în ultimile 3 diagnoza se confirma,  în urmă cu 3 săptămâni Ilie a fost internat în clinica HELIOS Privatkliniken GmbH din Germania pentru a fi supus unor investigații amănunțite care au demonstrat diagnoza stabilită anterior. Astfel că medicii au confirmat prezența bolii în organism.

Investigațiile la această clinică au fost destul de costisitoare pentru familiei, 10 000 €, bani adunați de la prieteni și din salariul lui Ilie și al soției acestuia care muncește din greu în Rusia pentru a asigura un viitor decent copiilor aflați în grija tatălui aici la Chișinău.

Aici vreau să fac următoarele precizări legate de desfășurarea procedurilor de tratament:

1. Totul va începe cu 3-4 proceduri de chimioterapie cu Bortezomid. Costul de 5000,00 € va fi identic pentru fiecare procedură de chimioterapie, în total ar urma să se facă 4 proceduri în sumă de 44559,04€.

2. După procedurile de chimioterapie cu Bortezomid, va urma una fără de acest preparat. 4924,87€.

3. După 10 zile de la ultima procedură, va urma transplantul de celule stem. 11139,76 €.

4. Apoi va urma procedura de chimioterapie intensivă,
 25077,66 €.

Ilie este un luptător convins și are certitudinea că va putea învinge boala însă tratamentul acestuia a fost estimat de clinică la ~ 85 000 €, care include procedurile de chimioterapie și transplantul de celule stem în măduva osoasă. Luni, 11 Iulie, Ilie împreună cu un însoțitor vor zbura spre Germania pentru a mai face niște analize și a începe prima procedură de chimioterapie pentru care deja trebuie să achite 5 000 €.

Prin intermediul platformei Guvern24 la moment dorim să colectăm 3 000 €.

Familia a scos deja la vânzare bunurile pe care le dețin împreună cu apartamentul proaspăt achiziționat pentru care au adunat bani ani buni de zile. Toate astea însă nu vor aduna resursele suficiente pentru ca Iliei să poată fi tratat și anume din această cauză cere ajutorul tuturor oamenilor care pot să doneze din puținul lor pentru a-l ajuta în lupta sa cu boala.

Vom fi recunoscători tuturor celor care au posibilitatea și binevoiesc să-i ofere o mână de ajutor.

Ilie Cioca, are 48 de ani, este căsătorit și împreună cu soția sa au doi copii, Constanța și Ion.


 


 


 


 


 


 1. SMS  

  3 ani în urmă
  €1
 2. Anonim 

  3 ani în urmă
  €5
 3. AM DUARTE 

  3 ani în urmă
  €100
 4. Gutu Oleg 

  3 ani în urmă
  €5
 5. Anonim 

  3 ani în urmă
  €10

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!