Să-l ajutăm pe Valentin să meargă!

adăugat de Adrian

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

Fiul nostru, Valentin, s-a născut sănătos în anul 2000, dar în iarna anului 2006 a fost diagnosticat cu maladia "Distrofie musculară progresivă forma "Duchenne". De atunci a început lupta noastră împotriva bolii.  Au urmat ani de tratamente şi reabilitări costisitoare. În anul 2009 a fost supus la două intervenţii chirurgicale la ambele picioare pentru alungirea tendoanelor Ahile. Apoi în 2010 am urmat mai multe cursuri în Ucraina, or.Haricov, la Universitatea de Protezare şi Reabilitare, unde s-a confecţionat pentru fiul nostru un aparat de mers "RJO", cu care a putut merge de sinestătător. Dar aparatul trebuia schimbat la o perioadă de opt-nouă luni, la care noi am reuşit să-l schimbăm doar de trei ori. Reieşind din faptul că fiecare aparat costă 3000 de dolari, din lipsa de bani nu am putut procura altul. Astfel, picioarele s-au îndoiat înapoi şi nu le mai putea întinde bine.

În anii 2012 - iarna şi 2013 - vara am fost cu fiul în Germania, or.Frankfurt am Main, la medicii genetici şi medicul ortoped pentru consultări, în urma cărora rezultatul medicilor ortopezi a fost operarea lui Valentin la ambele picioare sub genunchi pentru corecţia picioarelor. Dar pentru asta aveam nevoie de  întărire a muşchilor fiului nostru.

Acum recent am primit invitaţie de la Academia Europeană de Medicină din Polonia, or.Svebodziţa, pentru oprirea progresării şi tratării bolii, restabilirea şi întărirea muschilor,  ceea ce este cel mai important pentru viaţa lui ValentinTratamentul prescris pentru Valentin constituie 5-6 cure de tratament cost total constituind 84.000 de euro. Primul curs de tratament este de 60 zile şi costă 13.000 Euro inclusiv 2.000 deplasarea, cazarea şi alimentarea. Deoarece nu dispunem de aceşti bani, apelăm la ajutorul Dumneavoastră să ne ajutaţi să adunăm această sumă. Vă rugăm din tot sufletul să ne ajutaţi!


Fiul nostru la fel are dreptul la viaţa normală şi visul său este să meargă din nou singur, să scape de căruciorul de invaliditate. Este foarte greu pentru un copil să vadă cum aleargă copiii, însă pentru el la moment totul se limitează doar la căruciorul de invaliditate în care este ţintuit. Noi ca părinţi ne stăruim să facem tot posibil ca visul său să se îndeplinească cît mai curînd.


Cu mult respect Familia Portean.


 


 


 


 

 1. DTMF  

  3 ani în urmă
  €1
 2. Anonim 

  Multa sanatate

  3 ani în urmă
  €20
 3. Anonim 

  4 ani în urmă
  €10
 4. Anonim 

  4 ani în urmă
  €5
 5. Marina Vornicu 

  4 ani în urmă
  €5

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!