Mihăiță Mereniuc are nevoie de ajutorul vostru!

adăugat de Tatiana Zubac

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


04/07/2017

Oameni din toate colțurile pământului au venit să-l ajute pe Mihaiță! La fel și concetățenii micuțului nu au rămas indiferenți. Cu ajutorul platformei Guvern24 noi am planificat să colectăm până la 2 000 euro din suma necesară. S-a primit un pic mai puțin, dar nu contează. Principalul este că voi ați auzit rugămintea noastră de al salva pe Mihaiță cu toții împreună, v-ați împlicat și la moment datorită vouă copilașul deja se află la spital, se pregătește de transplant de ficat! Vă mulțumim din suflet! Miracole se fac cu mâinile oamenilor neindifirenți!

photo_2017-07-06_09-50-39
Are doar 3 luni și jumătate, dar prin câtă suferință a trecut acest bebuluș dulce!

Prin ce durere trec mămica lui Alina și tăticul Nicolae în fiecare minut!

Tânăra familie din Iscalău, cu o durere uriașă în inimă și în suflet, apelează la noi toți - salvați-l pe micuțul Mihail!

Acest băiețel este bolnav de atrezie biliară și suferă în fiecare zi de dureri mari. Nimic nu poate să-l ajute – numai transplantarea ficatului în clinică peste hotare poate să-i salveze viața. Acum este important ca inimile noastre generoase să fie împreună cu această tânără familie.

Mihai – primul copil al tânărului cuplu Nicolai și Alina Mereniuc (mămica are doar 20 de ani), din micul sătuc Iscalău, raionul Fălești.

Mihai s-a născut în data de 17 ianuarie 2017. Era copilul mult așteptat și iubit încă până la apariția sa. La naștere, medicii nu au observat patologii severe. Însă imediat a doua zi, pielea copilașului se îngălbenea; iar sufletul mamei s-a tulburat de frică pentru feciorașul său. Medici au stabilit doar un icter al nou născutului, care urma să treacă timp de 10-14 zile. I-a fost prescrisă fototerapia și copilașul a fost externat la domiciliu. Nu a observat nimic suspect nici medicul de familie, necătând că copilul a fost supravegeat permanent. Tinerii părinți își admirau copilașul acasă și cu nerăbdare așteptau ca pielea lui să se facă albă.

Nenorocirea a venit pe neașteptate, la începutul lunei martie, când starea copilașului brusc s-a agravat. Liniștit de la naștere, Mihăiță brusc a devenit foarte agitat, mereu țipa. Medicii de la “Salvare” au decis să-l transporteze la spitalul din Bălți. În ambulanță copilul vomita și mereu plângea… Cu greu Mihai a fost adus la spital, unde spre seara a intrat în comă. S-a depistat că copilașul a suportat hemoragie intracraniană. Prin intermediul AVIASAN el a fost transportat la Centrul Mamei și a Copilului din Chișinău.

Aici, a fost diagnosticat cu o boală rară și foarte complicată – Atrezia căilor biliare.

Părinții au fost descurajați, când au aflat că așa maladii la noi în țară nu se tratează, că unica șansă de a salva copilul este transplant de ficat. La moment, starea copilului este stabilă, însă poate să se schimbe în orice clipă.

Profesorul de nivel mondial în domeniul transplantologiei pediatrice din Italia, Marco Spada, a acceptat să se lupte pentru viața copilului, dar tratamentul este foarte costisitor(!!!). Familia tânără nu este în stare în cel mai scurt timp să adune o asemenea sumă, însă gândul de a pierde feciorașul iubit le dă un impuls de a apela la oameni cu inimile mari – să ceară ajutor peste tot.

Părinții s-au adresat către Asociaţia Obştească "PUTEREA BINELUI” cu o cerere privind organizarea colectării caritabile a mijloacelor bănești, care urmează să fie îndreptate spre achitarea operației necesare. Orice ajutor va fi de folos!


Asociaţia Obştească "PUTEREA BINELUI” în rețele sociale:


► Facebook.com: https://www.facebook.com/putereabinelui


► Ok.ru:   https://ok.ru/putereabinelui


► Vk.com:  https://vk.com/putereabinelui


► Instagram.com:  https://www.instagram.com/sila_dobra/    @sila_dobra


 


 1. OLGA CHISCO 

  2 ani în urmă
  €20
 2. Anonim 

  2 ani în urmă
  €5
 3. Anonim 

  2 ani în urmă
  €10
 4. Anonim 

  Doamne Ajuta!

  2 ani în urmă
  €5
 5. Rusu Stelian 

  2 ani în urmă
  €10

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!