Șansă în recuperarea copiilor autiști

adăugat de Corina Culeva

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


În ultimul timp a crescut considerabil numărul copiilor autiști, copii care au totuși o mare șansă de recuperare dacă se intervine la timp.

Specialiștii Serviciului de Asistență Psihopedagică (SAP) Cahul au participat la un curs de formare în desfășurarea terapiei pentru copii autiști și au și început activitatea. Dar, pentru securitatea copiilor, regulamentul nu permite desfășurarea nici unei activități unul la unul cu copilul.

În prezență părinților, însă, copiii se comporta diferit și terapia nu are același efect. Soluția noastră este instaurarea unei camere în sala de terapie, care ar înregistra și transmite în direct ședintele noastre. Astfel, parinții și-ar putea supraveghea copiii. Mai mult decât atît, aceștia vor putea învăța și repeta acasă cele văzute. Și nu în ultimul rînd, acest lucru va servi creșterii profesionale a specialiștilor SAP, astfel încât vor putea dezbate ulterior tehnicile folosite și impactul lor asupra copiilor, în vederea îmbunătățirii rezultatelor.

În acest sens, a fost invitată o firmă specializată care a evaluat cheltuielile la 1060 de euro, dintre care noi avem deja 250.

Asociația Obsteașcă „Speranța” apelează la altruismul și generozitatea cetățenilor acestei țări în oferirea unei șanse de recuperare și integrare copiilor autiști.

SAM_3859


 


 


  1. Anonim 

  3 ani în urmă
  €40
 2. Anonim 

  3 ani în urmă
  €10
 3. Anonim 

  3 ani în urmă
  €15
 4. Anonim 

  3 ani în urmă
  €5

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!