Piața din Selemet – Locul Gospodarilor

adăugat de Primaria Selemet

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Dragi selemeteni, Aici la Selemet ne-am potrivit parcă înadins cei mai buni și mai frumoși dintre moldoveni – gospodari din talpă, care prețuim munca şi lucrul bine făcut, cinstim frumosul și tradiția. Suntem săritori la nevoie și când e vorba de a ajuta un om, dar și când e vorba de a face ceva pentru satul nostru. Dovadă stă faptul că mai multe lucruri frumoase în localitate le-am făcut anume împreună. Numai în acest an, cu bani adunați mână de la mână, de la selemeteni de  prin toate părțile lumii, a fost construit un gard lung de 600 metri în jurul cimitirului; a fost pusă o poartă  frumoasă la intrare și a fost instalată Crucea de Binecuvântare a Satului  Selemet.

Sunt lucruri mărețe pe care le-am făcut prin unitate și participare!

Selemet1

Acum a venit momentul să ne unim din nou pentru a realiza un proiect  mult așteptat în localitatea noastră: Construcţia unei pieţe (hale) ecologice agro-alimentare în centrul satului Selemet.

De circa un secol Piaţa Tradiţională din Selemet ne adună pe toți sătenii din localitate dar și pe cei din vecinătate şi nu numai, pentru că de bine de rău, piața noastră este unica Piaţă Agro-Alimentară din părțile locului. După cum știți situaţia actuală a Pieţei este precară din cauza că nu există un loc special amenajat. Piața e localizată ca pe timpuri, pe marginea drumului din centrul satului. Vânzătorii  sunt de cele mai multe gospodarii și micii întreprinzători de la noi, care sunt nevoiţi să-şi comercializeze marfa  în condiţii nefavorabile pe ploaie, vânt și zăpadă, dar mai ales, în condiţii neigienice, iar cumpărătorii suntem tot noi selemetenii. Cu toții, deopotrivă avem de suferit  din cauza condițiilor de funcționare a pieții.

Dar acest lucru este pe cale să se schimbe!

Selemet2


Cu eforturile  comune a APL Selemet și a Asociației de Băștinași plecați din Selemet, am reușit să obținem finanțare prin intermediul unui grant MiDL, în valoare de 400 000 lei, pentru construcția pietii agricole! E un pas mare înainte pe care, iată, am reușit să-l facem din nou împreună.

Însă valoarea estimativă al lucrărilor de construcție și amenajare a pieței agroalimentare este  de 520 mii lei, din care doar 400 000 lei sunt  Grant de la MiDL . Alți  80 000 lei vor fi alocați din bugetul primăriei, iar 40 000 urmează să fie colectați din contribuțiile locanicilor  dar și a băștinașilor plecați.

Selemet

După cum se vede, trebuie să ne ținem împreună în continuare,  pentru a putea duce la bun sfârșit acest proiect! Este nevoie de contribuția financiară a fiecăruia din noi, și am  încrederea că așa cum am reușit să  realizăm împreună proiecte utile,  tot așa vom reuși să ridicăm și piața agroalimentară de care avem nevoie!

Vă îndemnăm să donați cu drag și încredere, aici pe Platforma Guvern24 pentru realizarea acestui proiect necesar satului nostru.

Cu drag, pentru acasa.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16 1. Coptu Mihail 

  2 ani în urmă
  €100
 2. Anonim 

  2 ani în urmă
  €200
 3. Anonim 

  2 ani în urmă
  €5
 4. Anonim 

  2 ani în urmă
  €5
 5. Anonim 

  2 ani în urmă
  €5

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!