Împreună iluminăm orașul Strășeni

adăugat de Primaria Straseni

 • Proiect
 • Actualizări
 • Comentarii
 • Donatori


Orașul Strășeni este situat în regiunea de codri a Moldovei la 23 km de Chișinău, pe malul râului Bîc. Orașul concentrează mai multe puncte de interes comercial, educațional, cultural și medical pentru locuitorii din oraș, dar și din localitățile apropiate. Aceste puncte de interes înseamnă pentru zeci de mii de oameni, serviciul, școala, grădinița, spitalul sau gara spre care le este deseori îngreunat accesul, mai ales în orele de seară, din cauza lipsei iluminatului stradal.

03

Lungimea străzilor ce sunt iluminate public în oraşul Străşeni este de doar 9 km, ceea ce reprezintă 11 % din totalul de străzi ale oraşului. Pentru soluționarea problemei, Primăria, în consultare cu populația, și în parteneriat cu Asociația Băștinașilor plecați din orașul Strășeni au demarat proiectul „Împreună iluminăm orașul Strășeni” la realizarea căruia e nevoie de sprijinul tuturor celor cărora le este drag orașul nostru.

07

Proiectul presupune extinderea serviciului de iluminat public în 4 sectoare prin instalarea de corpuri de iluminat cu becuri economice. Iată care sunt cele 4 sectoare care vor beneficia de iluminat public:

1. Str. Iachir (intersecție str. T. Ciorba – str. Chișinăului) – 1012 m. Număr de locuitori– 504 persoane. Instituții publice în perimetru: Gimnaziul Mihai Viteazu (880 copii), Gimnaziul Internat (200 copii), Grădinițele nr. 3 și nr. 5 (400 copii), Spitalul raional.

2. Str. M. Eminescu (intersecție Polihronie Sîrcu – cimitir nou) – 1688 m. Număr de locuitori – 500 persoane. Instituții publice în perimetru: Liceul Teoretic Mihai Viteazul (400 copii)

3. Str. Ștefan cel Mare 134-245 – 754 m. Numărul de beneficiari – 616 locuitori. Instituții publice în perimetru: Inspectoratul de Poliție, Judecătoria, Oficiul Cadastral; Oficiul Stării Civile; Casa Națională de Asigurări Sociale.

4. Sectorul cuprins între străzile:  Petru Rareș, Grigore Ureche, V. Cupcea, Mitropolitul Vaarlam – 3800 m. Beneficiari: 2000 locuitori.

Straseni

Noi nu ne putem imagina un oraș modern, confortabil fără un serviciu de iluminat stradal pentru toți cetățenii. Obiectivul nostru este ca împreună să asigurăm iluminarea stradală pentru toate cartierele orașului. Dorim să oferim posibilitate tuturor, atât localnicilor cât și băștinașilor plecați peste hotare, să contribuie la dezvoltarea orașului. Avem convingerea că vom reuși să asigurăm iluminarea a încă circa 7 km de stradă, ceea ce va dubla acoperirea serviciului de iluminat. Am asigurat deja 90% din finanțarea proiectului, iar pentru realizarea acestuia mai avem nevoie de încă un pas, de contribuția locuitorilor și a celor plecați care țin în continuare la orașul lor de baștină.

Vă mulțumim pentru fiecare contribuție.

Cu drag, pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


Persoana de contact: Ludmila Croitor, Specialist în cadrul Primăriei Strășeni; Tel: 069621994; Email: primaria.straseni11@gmail.com


 


 

Stimați Strășeneni, Vă mulțumim din suflet pentru contribuția dumneavoastră în cadrul proiectului „Împreună iluminăm orașul Strășeni” care prevede iluminarea a 5 sectoare din or. Strășeni și va include străzile: Mihai Eminescu, Iachir, Grigore Ureche, Chișinău și Ștefan cel Mare. Vă informăm că în cadrul campaniei de colectare de fonduri, contribuția din partea băștinașilor și a localității a fost realizată în proporție de 100%. Astfel, prin intermediul platformei Guvern24.md a fost colectată suma de 1029 euro din partea a 34 de persoane, iar la primărie, în numerar, au mai fost colectați 3205 de euro, suma totală fiind de 4234 de euro de la 471 de donatori, cu 1234 de euro mai mult decît obiectivul inițial de 3000 euro. „Strășenenii de pretutindeni au dat dovadă de o mobilizare exemplară și fără precedent în cadrul acestui proiect.” Ludmila Croitor, președinta Asociației Băștinașilor plecați din or. Strășeni. Pentru implementarea proiectului a fost elaborat un proiect tehnic și un caiet de sarcini în baza cărora au fost organizat două proceduri publice de achiziție a lucrărilor de modernizare a iluminatului public. Din motive că la prima procedură nu au fost prezentat suficiente oferte calificate, achiziția publică a fost repetat pe data de 5 iunie, la care au fost prezentate 7 oferte. Comisia de evaluare mixtă constituită din reprezentanții primăriei, a proiectului PNUD/MiDL și a Asociației de Băștinași vor evalua ofertele și vor desemna un câștigător. Lucrările de construcție se preconizează a fi finalizate pînă pe 15 august 2017. „Mulțumim tuturor strășenenilor pentru mobilizare, acest proiecte este unul important pentru oraș. Iluminarea stradală va contribui la siguranța și confortul tuturor categoriilor de cetățeni.” Valentina Casian, primar de Strășeni
 1. Mariana Jereghi 

  Lumina si caldura in case si in suflet.

  2 ani în urmă
  €50
 2. Liudmila Capustina 

  2 ani în urmă
  €100
 3. Sagaidac Catalin 

  2 ani în urmă
  €10
 4. Sagaidac Cătălin 

  2 ani în urmă
  €10
 5. Stadnic Elena 

  2 ani în urmă
  €50

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!