Uși noi pentru Secția Pediatrie

adăugat de Învingem Fibroza Chistică Asociația

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

Secția de Pediatrie pentru copii cu dereglări metabolice, malnutriții reanimare activează în cadrul Institutului Mamei şi Copilului, Clinica „Em.Coţaga”și are o echipă de medici care a salvat viața multor bebeluși. Această echipă de medici neobosiți, condusă de Dna Doctor Ala Jivalcovschi caută permanent posibilități pentru ameliorarea condițiilor în care sunt tratați copiii.

Pentru a respecta standardele de igienă și a preveni infecțiile intra-spitalicești, o secție de spital are nevoie de renovări efectuate cu regularitate. De când a fost deschisă, în anul  1969, secția nu a beneficiat de reparații serioase.Acum spitalul a decis să investească în ameliorarea condițiilor de spitalizare și este în măsură să acopere mai mult de 90% de necesități. Cu celelalte aproape 10%, și anume ușile noi pentru saloanele pacienților și alte încăperi ale secției,Asociația Națională Învingem Fibroza Chistică vă invită să contribuim toți împreună.

Medicii acestei secții au diagnosticat  mulți dintre copiii cu fibroză chistică din Moldova și le-au oferit o șansă la viață prin intervențiile timpurii și tratamente apropriate.Datorită parteneriatelor pe care le are secția cu diverse centre pediatrice din Franța, medicii sunt la curent cu cele mai moderne abordări în pediatrie.

În luna noiembrie, în Europa se desfășoară săptămâna fibrozei chistice, cu campanii de informare și de colectare de fonduri pentru lupta cu maladia. În acest an Asociația noastră dorește să contribuie la ameliorarea condițiilor de tratament al copiilor și a condițiilor de muncă a doctorilor care salvează vieți. Din punct de vedere financiar, contribuția noastră este una modestă, însă din punct de vedere al umanizării condițiilor de tratament pentru copiii noștri și al mobilizării comunității este una foarte importantă. Vă mulțumim tuturor celor care sunteți cu noi, ați susținut și susțineți în continuare cauza noastră!


Despre:

Secția a fost deschisă în 1969, dispune de 10 saloane individuale,reanimare și terapie intensivă, salon medici, salon asistente medicale, bucătărie și bloc sanitar.  Fiecare salon este separat prin ușă, ceea ce permite izolarea pacienților și respectarea condițiilor de igienă. Anual secția tratează circa 750-800  de copii (în 2016 – au fost tratați 804 copii, inclusiv 250 copii în secția de reanimare). Aici sunt internați copii de vârstă fragedă, de la o lună, cu diverse patologii ale sugarului, maladii genetice, anomalii congenitale  asociate malnutriției,  cu maladii ale tractului digestiv, atât trenante şi cronice, malabsorbţii, maldigestii, cât și cu boli diareice acute. Majoritatea copiiilor internați în această secție sunt din familii social vulnerabile, cu maladii severe, care necesită nu doar tratamente,  dar şi îngrijiri speciale. Pe lângă tratamente, medicii din secție au grijă și de educarea părinților pentru o alimentație și îngrijire corectă a bebelușilor.


uși


Pentru însănătoșirea rapidă a pacienților și reducerea timpului de spitalizare este nevoie ca părinții și copiii internați să beneficieze de condiții potrivite pentru o secție care tratează cazuri grave. Astfel, anul acesta au loc lucrări de reconstrucție a secției pentru care, din bugetul instituției au fost alocate 450 000 MDL. Va fi renovată capital suprafața pereților (1200 m2): sunt înlocuite gresia, teracotași linoleum-ul, se schimbă toate plintele, se renovează băile și WC-urile. Este necesar, de asemenea,  să fie înlocuite ușile saloanelor și a sălilor pentru examinare. Ușile vechi pot reprezenta o sursă de infecție în spitale, prin bacteriile care se dezvoltă în textura ușii, pe muchii sau goluri. Iar pentru a fi dezinfectate corespunzător, suprafața ușilor trebuie să fie netedă și potrivită pentru utilizarea dezinfectanților.

colaj sectie

Costul ușilor, împreună cu lucrările de demontare și montare a ușilor ajung la 2000.00 EUR, sau echivalentul a 40000.00 MDL. Banii colectați în cadrul campaniei vor acoperi: - 10 uși x 160 euro per ușă; - 200,00 Euro montarea ușilor - 50,00 Euro transportul ușilor - 150,00 Euro cheltuieli bancare și administrative Împreună putem face minuni pentru sănătatea copiilor noștri. Să-i ajutăm să crească mari!


Echipa secției: 


  117118 119 


Mai multe detalii despre Asociația Națională Învingem fibroza Chistică puteți găsi pe site, pagina de Facebook și YouTube.


 

 1. Anonim 

  2 ani în urmă
  €20
 2. SMS  

  2 ani în urmă
  €1
 3. SMS  

  2 ani în urmă
  €1
 4. SMS  

  2 ani în urmă
  €1
 5. SMS  

  2 ani în urmă
  €1

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!