Paturi pentru Spitalul din Nisporeni

от Asociatia de Voluntariat Renasterea

 • Кампания
 • Комментарии
 • Доноры


Asociația de Voluntariat moldo-italiană „Renașterea” a fost fondată în anul 2013 de către 19 persoane, cetățeni ai țării noastre stabiliți în Italia.

Asociația și-a propus să îmbunătățească sistemul sanitar de urgență din Republica Moldova, salvând cât mai multe vieți. Pentru început, aceștia au donat ambulanțe următoarelor localități:

- Varnița;

- Chetrosu, raionul Drochia;

- Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul;

- Leușeni, raionul Telenești;

- Spitalul din Nisporeni;

- Centrul medicilor de familie din Nisporeni.

Pe lângă aceste donații, Asociația a ajutat mai multe familii social vulnerabile cu îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente și alte lucruri necesare. Totodată, membrii „Renașterii” au oferit ajutor mai multor copii bolnavi de cancer. Membrii le-au oferit medicamente necesare, iar unii copii chiar au mers peste hotare pentru a primi tratamentul corespunzător.

La moment, Asociația „Renașterea”, la rugămintea Lidiei Crăciun, șefa Spitalului din Nisporeni, dorește să se implice la amenajarea spitalului, asigurând instituția cu mobilierul necesar, paturi, saltele, etc.

Datorită colaborării „Renașterii” cu Crucea Roșie din Parma și cu alte organizații din Italia, Asociația a primit din partea Spitalului „Ospedale Maggiore di Parma” mobilierul necesar care va fi donat Spitalului din Nisporeni.

IMG_0195 (2)

Pentru a fi realizat cu succes acest proiect e nevoie și de implicarea fiecăruia dintre noi. Pentru a fi adus mobilierul în Republica Moldova e necesar de colectat bani pentru a asigura transportarea acestuia, și anume pentru chiria unui tir de 100 m3. Suma totală de care este nevoie - 2 700 euro, cu 1 200 de euro va contribui spitalul, iar 1 500 de euro urmează să fie colectați.

Organizațiile din Italia ne-au demonstrat mobilizare, receptivitate și implicare în procesul de dotare a Spitalului din Nisporeni cu echipament necesar pentru salvarea mai multor vieți în condiții mai bune și sigure. Mai e încă un pas ca acest proiect să se realizeze. Acum e momentul ca fiecare dintre noi să demonstreze că nu suntem indiferenți și putem lăsa o amprentă  frumoasă în urma noastră.


IMG_0192 (2)


 


  1. Galina Sajin 

  3 года назад
  €50
 2. SMS  

  3 года назад
  €1
 3. SMS  

  3 года назад
  €1
 4. SMS  

  3 года назад
  €1
 5. SMS  

  3 года назад
  €1

Это уникальный вебсайт, который потребует более современный браузер на работу!

Пожалуйста, выполните обновление сегодня!