Atelierul de Pictură

от Eugenia Doga

 • Кампания
 • ЧАВО
 • Комментарии
 • Доноры

Cine suntem?


Fundația Donează Pentru Copii este o organizație non-guvernamentală ce își desfășoară activitatea în com. Băcioi. Fundația Donează Pentru Copii  își propune ECHITATE ÎN EDUCAȚIE nonformală ,susținînd copii din familiile social vulnerabile si cu dezabilități, prin crearea condițiilor optimale pentru ca copii din localitate să aibă acces la educatie nonformala de calitate la ei acasă


În comună, conform statisticilor, sunt în jur de 2 041 de copii sub vârsta de 14 ani; și deși suntem o comună destul de mare și aproape de Chișinău, nu sunt suficiente posibilități de dezvoltare multilaterală al acestor copii, complementar instituțiilor școlare frecventate.


Părinții fiind nevoiți să facă naveta la Chisinău pentru a investi in educația copilului său.


Insă nu toți părinții au această posibilitate materială si disponibilitate de timp, nemaivorbind despre familiile social vulnerabile sau cei cu copii cu  dezabilităti.


Cu  acest scop am  întemeiat Școala DE Valori - unde accentul cade pe nonformal - învățăm distrându-ne prin joacă, într-o atmosferă  prietenoasă, oferind experiențe de formare a caracterului si dezvoltarea a noi pasiuni și abilități: prin training-uri de dezvoltare personală, ateliere de creație, lucrul manual, dans, teatru, cursuri de limbi străine, ateliere de reciclare.


Concomitent cu cursurile existente, la solicitarea părinților, dorim sa desfășurăm Atelierul de PICTURĂ. Acest atelier își propune să exploreze latura artistică a copiilor, învățându-i diferite tehnici de pictură și desen dar, în același timp, îmbogățindu-le cultura generală cu informații despre marii pictori ai lumii.


Obiectivele proiectului:


Scopul desfasurării Atelierului de PICTURĂ este de a produce o schimbare, o crestere, o echilibrare in dezvoltarea copilului, de a asigura  libertate de exprimare si manifestare a dorintelor, nevoilor, opiniilor, atitudinilor sale.


Prin intermediul atelierelor, copiii invată:


Să formeze relații armonioase cu cei din jur, să comunice, să se facă inteles; • Se cunoaște pe sine, iși dezvoltă increderea in sine si in propriile abilităti;

 • Iși dezvoltă capacitățile cognitive (memoria, limbajul, atenția, gîndirea);

 • Iși exprimă propriile emoții, depașind blocajele;

 • Invată sa lucreze in grup, să coopereze, să iși echilibreze relațiile cu ceilalți, capătă o imagine coerentă despre sine si raportarea la lume;

 • Invată strategii de rezolvare a problemelor intr-un mod care să nu creeze disfuncție;

 • Se eliberează de tensiuni, anxietati acumulate, stres, frustrari si sentimente negative; 


Prin tehnicile și activitățile noastre, în cadrul atelierelor, urmărim să abordăm 4 arii importante in dezvoltarea copilului: • aria educatională-cognitivă(dezvoltarea cunoștințelor , a limbajului receptive și expresiv, a creativității)

 • aria de dezvoltare visual-motorie ( motricitatea fină și grosieră, îndemînare, deprinderi motorii, coordonare ochi-mînă, simțul estetic)

 • aria socială și interacțională ( abilitatea de lucru ăn echipă, de a comunica si a asculta, de a se adapta în cadrul unui grup și a-și îmbunătăți deschiderea către interacțiune)

 • aria emoțional-afectivă ( identificarea și descărcarea emoțiilor, exprimarea afectivă prin tehnici expresive, dezvoltarea spontanietății, a încrederii în sine și in abilitățile proprii.


STRUCTURA PROGRAMULUI • Atelierele vor avea loc intr-un cadru securizat, suportiv, coordonați de un specialist in domeniu;

 • Se lucrează în grupuri mixte formate din 8-10 copii;

 • Vârsta: copii și preadolescenți cu vârsta cuprinsă între 7 – 13 ani;

 • O şedinţă durează 90 de minute;

 • Atelierul de pictură se desfăsoară o dată pe săptămână; 


PENTRU CE AVEM NEVOIE DE BANI?


Fondurile colectate se vor folosi pentru achiziţionarea tuturor materialelor necesare bunei funcționări al ATELIERULUI DE PICTURĂ:


- pânzei,


- solvenţilor,


- vopselei,


- şevaletelor,


- periuţelor,


- lacului şi a altor instrumente necesare.


Împreună construim caractere puternice pentru societatea de mâine!


Cine sunt beneficiarii? Copii din familiile social vulnerabile și cu dezabilități din comuna Băcioi. De ce se colectează donații? Donațiile au drept scop achiziționarea paletelor, pînzelor, pensulilor etc. care vor fi puse la dispoziția participanților Atelierului de Pictură. Atelierul va fi dotat cu toate materialele necesare acestui curs.

 1. Аноним 

  3 года назад
  €1
 2. Аноним 

  Va dorim mult success

  3 года назад
  €20
 3. SMS  

  3 года назад
  €1
 4. Dianw Diana 

  3 года назад
  €50
 5. SMS  

  3 года назад
  €1

Это уникальный вебсайт, который потребует более современный браузер на работу!

Пожалуйста, выполните обновление сегодня!