Energie de la soare si biomasa in Feștelița

от Dumitru Roscovan

 • Кампания
 • Комментарии
 • Доноры


Proiectul prevede implementarea următoarelor tipologii de sub-proiecte:


    


instalarea iluminatului stradal cu tehnologii LED pe cel puțin 12 km de rețea electrică;


instalarea sistemului de panouri solare pentru încălzirea apei menagere la grădiniță;


instalarea cazangeriilor pe bază de biomasă la 4 instituții publice (școală, grădiniță, casa de cultură și primărie);


plantarea a până la 20 ha de salcie energetică pentru producerea de bio-combustibil;


construirea unei centrale fotovoltaice de 300kW pentru transformarea energiei solare în energie electrică;


La 14 iunie 2013, comunitatea Feștelița r. Ştefan Vodă, în persoana primarului, dl Nicolae Tudoreanu, semnează Convenția primarilor pentru climă și energie și se angajează să contribuie la reducerea emisiilor de CO2, până în anul 2020, cu cel puțin 20% față de anul de referință (2011), și anume cu 178,6 tone de CO2. Conform planului local de acțiuni privind energia durabilă, documentul cheie ce prezintă măsurile și politicile practice privind modul în care comunitatea Feștelița își va atinge angajamentul până în 2020, Administrația Publică Locală și AO „Fondul de Inovații Sociale din Moldova”, ONG, elaborează în vara anului 2017 propunerea de Proiect "Crearea centrului de excelență prin pilotarea tehnologiilor de eficiență energetică și a surselor demonstrative  de energie regenerabilă în satul Feștelița". În urma unei competiții internaționale, Delegația Uniuni Europene în Moldova aprobă co-finanțarea pentru implementarea proiectului propus și, în decembrie 2017,  semnează Contractul de Grant.


Bugetul total al infrastructurii propuse constituie circa 600 000 EUR. Pentru asigurarea implementării cu succes a proiectului este necesar de asigurat participarea și contribuția din partea populației, în marime de minim 5 000  EURO. Pe lîngă faptul că, implementînd sub-proiectele menționate Primăria Feștelița își va onora angajamentele benevole față de Convenția primarilor, toți băștinașii vor fi beneficiari direcți ai Proiectului.


Facem apel către toți cei ce sunt cu inima și sufletul în satul Feștelița, către cei ce nu sunt indiferenți de viitorul satului natal, contăm pe sprijinul vostru și doar prin solidaritate vom contribui la dezvoltarea prosperă a comunității noastre.


Pe platforma Guvern24 aveți posibilitatea să donați online din orice colț al lumii v-ați afla. Orice susținere financiară, mai mare sau mai mică, este binevenită, iar satisfacția va fi cu atât mai mare, știind că am contribuit fiecare.


Feștelițeni, să ne unim forțele ca să schimbăm lumea!
 1. Bulat Igor 

  2 года назад
  €20
 2. DTMF  

  2 года назад
  €1
 3. Joachim Reuter 

  2 года назад
  €50
 4. mariana slisarenco 

  într-un ceas bun!!!

  2 года назад
  €10
 5. Cascaval Anatolie 

  Salutare la toti bastinasii din località Festelita

  2 года назад
  €50

Это уникальный вебсайт, который потребует более современный браузер на работу!

Пожалуйста, выполните обновление сегодня!