Drumurile bune duc din nou la Gura Galbenei

от Primaria Gura Galbenei

 • Кампания
 • Комментарии
 • Доноры


Drumurile bune duc la Gura Galbenei, iar băștinașii din localitate au demonstrat că unindu-și forțele, pot aduce schimbări frumoase în satul natal. Primul lucru mare a fost făcut în 2016, când locuitorii satului, dar şi băştinaşii plecaţi în întreaga lume au  reconstruit strada Ștefan cel Mare, zonă care era impracticabilă pe timp de ninsoare și ploaie.

Având suportul financiar al Guvernului Elveţiei, donațiile făcute de băştinaşi, dar şi contribuţia autorităţii locale, drumul a fost reconstruit şi poate fi folosit de 1 000 de oameni care locuiesc în zona respectivă: copiii de la grădinița ”Lăstăraș”, elevii care merg la școală sau alți băștinași ce se deplasează spre centrul satului.

Chiar și așa, în prezent, puțin peste 10% din drumurile publice din Gura Galbenei sunt practicabile, ceea ce creează dificultăți la deplasarea locuitorilor și le limitează accesul la serviciile publice sociale sau administrative. În 2017, cu ajutorul băștinașilor, a fost selectată o altă zonă importantă din Gura Galbenei care necesită a fi urgent reparată - strada Fântânilor, drumul de acces către podul de pe râul Cogâlnicului și cel ce leagă strada Eminescu de traseul național R-3.

Din cauza deteriorării porțiunii respective, peste 1 100 de localnici nu au acces la servicii de calitate. Pe timp de iarnă, șoferii abia de se încumetă să circule pe strada Fântânilor, nemaivorbind de Serviciul de Urgență care întâmpină greutăți în deplasarea către persoanele ce locuiesc în zonă și au nevoie de ajutor medical. Tot pe această stradă, locuiesc aproape 100 de persoane în etate care rămân izolaţi în ogrăzi pentru că nu se pot deplasa pe acest drum.

Cei 410 metri de drum local care este planificat de a fi asfaltat ar soluționa foarte multe dintre problemele existente, inclusiv le-ar da posibilitatea localnicilor să se deplaseze către cele mai importante instituții din sat pentru a-şi soluţiona problemele cotidiene. Nemaivorbind de copii de la grădiniţă şi elevii care nu ar frământa glodul de două ori pe zi.

Valoarea totală a acestui proiect este de 44 000 euro. Primăria oferă 12 000 de euro, iar Consiliul Raional 24 200 euro. Pentru asigurarea deplină a implementării proiectului mai este necesară suma 7 800 euro din partea băştinaşilor.

Băștinașii din Gura Galbenei au arătat tuturor în cadrul primului proiect că, doar împreună, se pot obține realizările de succes. Haideți să dăm mână cu mână și să facem o altă dorință a comunității să devină realitate.Donează pentru Gura Galbenei... pentru că drumurile bune duc ACASĂ. 1. lilian rotaru 

  1 год назад
  €100
 2. Tomescu Ion 

  1 год назад
  €100
 3. Ion Mirza 

  Mult succes și doresc ca cei din străinătate care trăiesc intr-o societate mai dezvoltată sa ajute ca satul natal sa se apropie încet-incet de aceste standarde înalte . Întorcându-ma acasă as vrea sa văd eu sat frumos și dezvoltat.

  1 год назад
  €100
 4. Eugenia Mihalas 

  Cu doamne ajuta !!!

  1 год назад
  €50

Это уникальный вебсайт, который потребует более современный браузер на работу!

Пожалуйста, выполните обновление сегодня!