«Чистый город с переработанными отходами»

от Moldrec

 • Кампания
 • ЧАВО
 • Комментарии
 • Доноры”Oraș curat cu deșeul Reciclat”

Asociația MoldRec în cadrul proiectului își propune crearea și instalarea a 20 puncte de colectare a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice pentru ca ulterior să fie colectate și reciclate conform standardelor Europene.

Una din problemele cu care se confruntă Republica Moldova, este gestionarea incorectă a deșeurilor în special celor de tipul Echipamentelor Electrice și Electronice deoarece devin extrem de toxice dacă nu sunt tratate corect și nu sunt reciclate.

Creşterea fluxului de deşeuri electrice şi electronice din ultimii 20 de ani în Moldova ne determină să promovăm o abordare strategică și sigură în gestionarea acestor tipuri de deșeuri. Deșeurile de orice fel, dar mai ales deșeurile electrice și electronice poluează grav mediul în care trăiești!

Fiecare echipament electric și electronic este format dintr-o combinație de componente care conțin substanțe periculoase, care, pe de o parte, pot fi materii prime secundare ce pot fi reutilizate, iar pe de altă parte, pot fi o sursă importantă de poluare a mediului.

Prezentarea Gărzii de Reciclare o puteti descărca AICI


Pentru a vedea acțiunile noastre anterioare, vă rugăm să accesați paginile noastre de Facebook:


carton-1carton2AmbasadoriiAmbasadorii proietuluiAmbasadorii ProiectuluiAmbasadori Iuliana si Inacarton3carton5carton6Thank You Mulțumim companiei ABD - Advertising pentru logo și design la toată campania. 


 


 


Unde reciclați deșeul colectat? - Până ajunge la reciclarea propriu-zisă deșeul este sortat, pretratat și pregătit pentru a fi reciclat.  Asociația MoldRec colaborează cu cea mai mare fabrică de reciclare a DEEE-urilor din Europa de Est, situată în Buzău, Green Group. Unde vor fi amplasate punctele de colectare? - Din experiența noastră, tomberoanele de colectare necesită a fi amplase în locuri securizate sau monitorizate (stații PECO, pe teritoriul magazinelor sau în locuri supravegheate) pentru a nu fi vandalizate și pentru ca conținutul lor să ajunga la reciclare. Noi avem deja acord de colaborare pentru amplasarea tomberoanelor în stațiile Rompetrol. În așa fel putem oferi o acoperire destul de bună pentru a fi găsite ușor. Suntem deschiși pentru alte colaborări sau sugestii privind amplasarea containerelor. Ne puteți scrie pe office@moldrec.md pentru orice sugestie. Vă Mulțimim!


Marcel Lazăr: Aș vrea să donez, dar aș vrea să întreb. 1. Un tomberon costă 460 Euro? Chiar îs atât de scumpe? 2. Pasul 2 - Cine colectează la timp deșeurile? 3. Cine asigură procesul de reciclare? Din câte știu, pentru reciclarea deșeurilor electronice e nevoie de stații speciale, avem așa ceva? sau unde se va face lucrul ăsta, și din ce bani? Raspundem: Garda De Reciclare Salut, din pacate pretul pentru un tomberon din profile de Aluminiu si plastic care sa reziste la toate conditiile meteo si sa aiba un capac cu deschizatori speciale ajunge la $460 Euro. Plus se adauga personalizarea lui (aplicarea imaginelor grafice prin care sa fie recunoscut). Din experienta noastra cele din lemn aplicate cu plastic nu sunt tocmai comode. Vom face publice facturile si devizul de cheltuieli. Garda De Reciclare Deseurile vor fi colectate de catre Asociatia noastra MOLDREC . Dupa colectare deseurile se vor depozita temporar la depozitul Moldrec si se vor pretrata (Impartirea deseurilor pe categorii). Apoi se vor duce la fabrica de Reciclare din Romania. http://www.green-group.ro/en/ Vedeti ce am facut anterior https://www.facebook.com/GardaDeReciclare/posts/1645849428981633 Aici veti gasi un reportaj video http://www.canal3.md/ro/news/proiect-inedit-puncte-de-colectare-a-tehnicii-uzate-instalate-in-premiera-in-capitala La moment ne dorim modernizarea Containerelor. Cele facute anterior sunt maiieftine dar nu sunt rezistente.  Marcel Lazăr De fapt eu mă gândesc că dacă e un proiect atât de bun, și e doar 10 000 euro - pentru ce efect ar avea, de ce un Rompetrol, sau celelalte care susțin să nu achite întreaga sumă? sau de fapt costurile sunt mai mari? sau care e implicarea celor din prezentare în proiect? Raspunsuri: Garda De Reciclare Marcel Lazăr Rompetrol ne sustine cu locatiile si Monitorizarea ulterioara a acestora. In proiectul anterior au contribuit si ei si credem ca o sa contribuie si in acest proiect. Suntem deschisi pentru o colaborare cu oricine care ar vrea sa amplaseze un container pe teritoriul sau. Conditia de baza e sa fie monitorizat. Statiile PECO sunt accesibile 24/24. Garda De Reciclare Cu siguranta putem astepta cineva sa faca totul dar ideea proiectelor de Fundraising e in faptul ca se implica comunitatea. Garda De Reciclare Proiectul nu e pentru os ingura zi sau o luna. Noi urmeaza sa il sustinem si sa-l crestem. Durata de viata e minim 3 ani. Adica pana la inlocuirea Containerelor.

Garda De Reciclare Tinem sa mentionam ca Asociatia Moldrec activeaza deja de 3 ani. Pe pagina MOLDREC si Garda De Reciclare puteti vedea toate comunicatele si Actiunile intreprinse.
Avem experienta si avem istoric. Noi nu facem doar campanii de constientizare. Noi chiar venim cu solutii pentru Reciclare.
Avem multe solicitari de la persoane fizice si din acest motiv am decis sa creem aceste puncte e colectare.

 

 

 

 1. Diana Drike 

  3 года назад
  €1
 2. Ion Mardari 

  Susțin inițiativa. La cât gunoi electrocasnic am aruncat în ultimii ani... L-aș fi transportat în locuri speciale, dar unde sunt acestea? Contribui pentru ca astfel de locuri special amenajate să fie cât mai multe și să trăim într-un mediu curat.

  3 года назад
  €10
 3. Аноним 

  4 года назад
  €2
 4. iulia staver 

  4 года назад
  €15
 5. Ina Coseru 

  Vreau cu adevarat sa vad un oras curat cu deseu colectat separat si RECICLAT! Si vreau sa fim multi! Succese MOLDREC!

  4 года назад
  €10

Это уникальный вебсайт, который потребует более современный браузер на работу!

Пожалуйста, выполните обновление сегодня!