Безопасный доступ к Благотворительному центру для беженцев

от Djavid Paknehad

 • Кампания
 • Комментарии
 • Доноры


Misiunea Centrului de Caritate pentru Refugiați este de a facilita integrarea socio-culturală a refugiaților în Republica Moldova (care numără în prezent aproximativ 500 de persoane, împreună cu solicitanții de azil). Serviciile oferite constau din activități culturale precum organizarea Mărțișorului, Paștelui, Zilei Internaționale a Femeilor, Ziua Limbii Noastre, Ziua Independenței, de asemenea, desfășurăm lecții de limba română și mese rotunde privind istoria țării.

Toate acestea au scopul de a familiariza refugiații cu tradițiile și obiceiurile locale. De asemenea, serviciile oferite pun un accent deosebit pe copii și femeile refugiate care sunt cele mai vulnerabile pentru care organizăm școala de vară pentru copii refugiați și clubul femeilor refugiate

Anterior organizația a avut oficiul în cadrul unei grădinițe din sectorul Buiucani, dar la expirarea contractului, Primăria mun. Chișinău a refuzat să prelungească colaborarea și am fost nevoiți să găsim un alt oficiu începând cu anul acesta.

După cum spun refugiații însăși, centrul nostru este cea de-a doua casă a lor și din păcate am fost nevoiți să ne mutăm în altă „casă” care ne oferă un spațiu și posibilități mai limitate de desfășurare a activității. Un alt dezavantaj este faptul că oficiul are scările la intrare avariate și pun în pericol viața și securitatea beneficiarilor noștri.

Ne dorim ca refugiații care nu din voia lor au părăsit propriile case și au venit în Moldova să se simtă aici în siguranță atunci când ne pășesc pragul.

Clădirea în care se află oficiul este veche, dar în stare satisfăcătoare, altceva sunt scările care sunt fisurate și de pe care au început să cadă cărămizile în perioada intemperiilor din acest an. S-ar putea ca în cel mai apropiat viitor scheletul scărilor să cedeze și să nu existe cale de acces în oficiul nostru. Chiar și așa, la toate evenimentele și activitățile se adună refugiații pentru că aici este locul unde se pot întâlni liniștiți și discuta problemele și bucuriile pe care le au în țara noastră.

Din aceste considerente, lansăm un apel către toți care ne pot da o mână de ajutor pentru a colecta suma necesară pentru renovare.

Ce presupune proiectul?

- Reconstruirea scărilor oficiului

- Reparația cosmetică a peretelui adiacent/la nivelul scărilor

- Achiziția unei uși pentru a îngrădi accesul la spațiul dintre pilonii scărilor

Bugetul total al reparațiilor este de 1 300 euro.facebook: Charity Centre for Refugees

Youtube: CCR Moldova 

Additional:

87, 31 August 1989 str.| MD-2012 Chisinau | Moldova

Tel.: +373 69971384 | Fax: +373 22 21 25 76


 


 


 


 


 

 1. MOHAMAD AKRAH 

  3 года назад
  €30
 2. NASER HUSSEIN 

  3 года назад
  €100
 3. Marin Roman 

  Bafta in ceea ce faceti!

  3 года назад
  €25
 4. Аноним 

  3 года назад
  €5
 5. Аноним 

  3 года назад
  €30

Это уникальный вебсайт, который потребует более современный браузер на работу!

Пожалуйста, выполните обновление сегодня!