UN STROP DE APĂ ȘI MÂINI CURATE — ASTA NE DORIM

от Mereu Aproape Mereu Aproape

  • Кампания
  • Доноры


Cât de straniu nu ar suna, dar, CARITATEA este cea mai scurtă cale spre o societate sănătoasă.

Putem fi egoiști din diferite motive argumentate, dar suntem siguri că, când se vorbește despre zâmbetele celor mici și a apropiaților noștri, putem să ne unim forțele. Nu, nu ne dorim să batem în jale pentru a face ceva drag sufletului, ne dorim să o facem pentru că într-adevăr este nevoie de implicarea noastră directă.

Din experiența noastră, mergând la spitale pentru a face donații părinților copiilor care suferă de boli grave am identificat trei probleme majore, și anume:

1. LIPSA APEI POTABILE. Da, Coolere  pentru apa sunt în secții din păcate apă nu este. La câte cheltuieli  aude suportat acești părinți, oare nu ar fi posibil să ne unim forțele pentru a le aduce apa mult râvnită pe parcursul anului  2017? E greu să te uiți la fiecare cu sticla lui și dintr-un colț să auzi ”dăm-i te rog o cană cu apă până ce cobor și cumpăr”.

2. MÂINI CURATE ÎN SPITALE.  Din propria experiență, vă rugăm să ne spuneți: - De câte ori batem scările Instituțiilor Medicale simțim nevoia să sterilizăm mâinile la intrare și la ieșire ? Mesajul nostru este: DEZINFECTEZI MÂINILE - SALVEZI O VIAȚĂ.

Cu toții conștientizăm că majoritatea infecțiilor din spitale sunt cauzate de mâinile  murdare. Ce ne propunem noi? Instalarea dispenserelor  cu soluție dezinfectantă în secțiile de copii din spitalele R. Moldova. Pentru noi, in calitate de vizitatori, dar și pentru medici, dispenserul cu dezinfectant este un instrument rapid și util în practica păstrării igienei mâinilor, cu atât mai mult cu cât  noi putem vedea pacientul la nici un minut din momentul dezinfectării.

3. COPII LĂSAȚI ÎN VOIA SORȚII. Copii din familii social vulnerabile lăsați în voia sorții în spitale pentru a trece tratamentul. Acești copilași au nevoie de produse de igienă pe perioada internării. Ne propunem ca Șefii Secțiilor să ne anunțe cu numărul acestora și noi personal să mergem să le ducem strictul necesar.

Stimați prieteni, noi deseori nu analizăm de la ce încep toate vrutele și nevrutele.

Rugăm respectuos să contribuim cu toții la temelia acestui proiect pentru a obține ceia ce ne dorim - O SOCIETATE SĂNĂTOASĂ.

Nu e cazul să ne punem diferite întrebări retorice și nici nu ne dorim să aruncăm aceste probleme pe umerii altora.

Noi, cei de la A.O. Mereu Aproape, suntem de părerea că pentru a primi ceva trebuie să dai, uneori chiar mai mult de cât e necesar.

Pentru implementarea și realizarea acestui proiect caritabil, este nevoie pentru început de 300 000 lei.

Beneficiarii acestei intenții vor fi Secțiile de copii din cadrul Instituțiilor medicale din țară. Propunem pentru început să fie incluse cele două secții de copii din cadrul IMSP Oncologic din R. Moldova.

Următoarele Instituții vor fi anunțate oficial pentru a beneficia de această susținere imediat după încheierea  colectării de fonduri. Propunem să formăm o comisie din cadrul donatorilor pentru a inspecta derularea implementării  proiectului.


Cu respect, echipa A.O. Mereu Aproape


 

Никто пока не поддержал этот проект. Будь первым!

Это уникальный вебсайт, который потребует более современный браузер на работу!

Пожалуйста, выполните обновление сегодня!