Ecologia în proză, versuri și culori

by Clubul Ecologiștilor al LNTM

  • Campaign
  • Comments
  • Backers

Clubul Ecologiștilor al Ligii Tineretului din Moldova este o echipă de voluntari care se implică activ în viața socială, încercând să sensibilizez societatea și să o mobilizeze, scoțând în evidență unele probleme cu care se confruntă comunitatea și încercând să contribuie la rezolvarea acestora, prin lansarea de proiecte, evenimente, concursuri, mese rotunde și prin discuții interactive cu persoane bine informate și cu experință în domeniu, etc.


Unul dintre evenimentele din planul de activitate a clubului a fost Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită anual pe 5 iunie. Cu ocazia acestei zile importante pentru planeta noastră, am hotărât să lansăm un concurs național cu genericul „Ecologia în versuri, proză și culori”.

19184106_904636029668576_602591656_n-11


Startul concursului s-a dat la 1 martie 2017, iar lucrările au fost recepționate până la 1 mai.


Concursul a cuprins trei secţiuni de bază, care, la rândul lor s-au divizat în:

-versuri

-proză scurtă:

*
basm, povestire, schiţă, moment, nuvelă,

*eseu, articol cu caracter ştiinţific

*scenetă, piesă de teatru

-desen:

*
desen în creion negru/cărbune

*desen în creioane colorate/cariocă

*pictură

*gazetă de perete/poster la subiectul „Importanța reciclării deșeurilor”.

Fiecare lucrare a fost analizată în funcție de vârsta autorului.

În total, la prima ediție, au fost oferite:

-450 de premii (pentru cele mai bune lucrări).

-12 premii pentru cele mai active instituții de învățământ (top 3 cele mai active grădinițe, școli/licee, colegii, universități).

-12 premii pentru topul celor mai active cadre didactice.


În urma desemnării autorilor celor mai bune lucrări (și premierii acestora în cadrul concertului cu acces gratuit) s-a decis publicarea acestora într-o carte cu scopul promovării educației ecologice în rândul tinerelor generații, sensibilizării populației, promovării tinerelor talente și încurajării tinerilor de a se implica activ în viața socială.

19239793_460073751008585_1977506137_n-5


Din numărul total de cărți ce se planifică a fi publicate, ne dorim să oferim gratuit câte un exemplar atât autorilor, cât și instituțiilor de învățământ activ implicate în cadrul concursului național Ecologia în proză, versuri și culori.


În prezent, din 100 de voluntari implicați în cadrul cluburilor de interes ale Ligii Tineretului, 30 sunt membri voluntari ai Clubului Ecologiștilor al LTM, iar însăși Clubul Ecologiștilor este unul dintre cele mai active cluburi de voluntari din țară, ocupând locuri premiante la un șir de concursuri de voluntari desfășurate pe parcursul anului 2016 (la mai puțin de 1 an de activitate a clubului).


Ținând cont de experiența, ingeniozitatea voluntarilor și rezultatele proiectelor anterioare, considerăm că o colaborare nu poate fi decât benefică.

Nobody has backed this project yet. Be the first one!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!