Gala Studenților Originari din RM 2017 – Ediție aniversară

adăugat de GSROM

  • Proiect
  • Comentarii
  • Donatori

Origini

Gala Studenților Originari din Republica Moldova este un concurs național ce are drept scop identificarea și promovarea studenților originari din RM care urmează studii superioare la universități internaționale și obțin rezultate academice și extra-curriculare remarcabile. Gala este un proiect ce a fost inițiat de asociația “Jeunes Moldaves” din Franța alături de o echipa de tineri din Diasporă și a fost organizată timp de trei ediții consecutive în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora. În ediția a IV-a, organizarea galei a fost preluată de o echipă formată de tineri activi, atât din țară, cât și din Diaspora, fiind și pentru prima dată când proiectul a fost cofinanțat de către persoane care cred în potențialul acestui proiect și în puterea comunității pe care ne dorim să o construim.

Pentru cei care aud despre Gala Studenților Originari din Republica Moldova pentru prima dată, vă invităm să vizionați acest video care prezintă ediția 2016 a Galei.

https://www.youtube.com/watch?v=QHFNuluYFP8


Obiectivele Galei în 2017

Unul din obiectivele Galei este de a descoperi tinerii noștri care studiază peste hotare, au reușite remarcabile și încearcă să promoveze o imagine pozitivă a Moldovei acolo unde se află. Noi nu intenționăm să ne limităm doar la o ceremonie de premiere fiindcă suntem siguri că talentul acestor tineri trebuie valorificat cu adevărat. În fiecare an, lucrăm la conceptul galei, pentru că vrem să creștem. Vrem ca acest proiect să se maturizeze o dată cu noi.


În ediția a IV-a, am introdus rubrica GSORM Talks. Rubrica a scos în scenă 3 tineri cu experiență academică/profesională internațională care au prezentat publicului câte un discurs motivațional structurat pe subiecte de actualitate din Republica Moldova. Credem că este important să arătăm Moldovei cum gândește viitoarea generație de lideri, oameni de afacerii și activiști. Anul acesta, vrem să continuăm această tradiție dându-i totodată o altă tonalitate. De aceea, am decis ca genericul rubricii să fie Provocări. De asemenea, Gala își dorește să pună bazele unei rețele efective de networking care să faciliteze legătura dintre tinerii care sunt plecați la studii peste hotare și tinerii activi de acasă pentru a-i ajuta să creeze relații mutual-benefice care pot da start unor colaborări profesionale, care pot naște noi idei pentru a face o schimbare în comunitatea de acasă. Iar edițiile precedente ne-au demonstrat că este un obiectiv realizabil. Datorită networking-ul edițiilor precedente proiecte precum Tinco, MentorMe si Seminarul de Politici Publice au luat naștere.


Ce aducem nou în ediția a V-a?

Pe lângă rubricile care au devenit tradiție, în cadrul ediției a V-a vrem să acordăm mai mult timp schimburilor de idei între studenții care își fac studiile în instituții academice internaționale și persoane locale. Această idee se va materializa sub forma unor paneluri de discuții. În cadrul acestora, vrem să abordăm subiecte din domenii pe care le-am identificat împreună prin intermediul unui sondaj postat pe pagina oficială a proiectului.

rubrici_updated


Cine e echipa care organizează ediția aniversară?

Suntem un grup de tineri, care, fie am studiat peste hotare, fie am făcut parte din diasporă, fie am fost laureați ai Galei. Suntem cei care vor să intensifice schimbul de experiență și colaborarea dintre tinerii plecați și tinerii remarcabili de acasă. Dorim să transformăm treptat Gala Studenților Originari din Republica Moldova într-un eveniment de impact național. Drept rezultat, vrem ca în fiecare an Gala să crească și să reunească tineri care vor să miște lucrurile împreună.

Poți afla mai multe despre membrii echipei aici.


echipa


Mai jos, vă prezentăm membrii juriului ediției a V-a:

photo_2017-12-15_14-25-33


De ce recurgem la crowdfunding?

Un proiect poate fi independent în concept și în idei doar dacă este independent și din punct de vedere financiar. Considerăm că, comunitatea studenților, absolvenților și implicit Diaspora, va fi mai consolidată când va avea capacitatea de a-și organiza evenimentele fără o susținere din afară care ar putea avea un impact asupra valorilor pe care încearcă să le promoveze. Noi vrem să demonstrăm că tinerii activi care se află în Diasporă sau care deja au revenit ACASĂ se pot mobiliza pentru a organiza evenimente cu impact. Însă pentru aceasta avem nevoie de ajutorul tău.


Ne propunem colectarea sumei de 3000 euro, pentru a asigura evenimentul cu o locație și o logistică reușită. Costurile sunt proporționale cu numărul participanților (300 de persoane) și vor fi distribuite în felul următor:

-Asigurarea unui spațiu larg și comod (Teatrul Eugene Ionesco), care ne-a găzduit și în ediția a IV-a, în care vom petrece mai bine de 6 ore în ziua evenimentului - 1500 euro

-Pregătirea scenei (decorații, banere) - 500 euro

-Acoperirea serviciului foto/video pe parcursul întregului eveniment - 500 euro

-Premiile pentru laureați - 500 euro


Restul costurilor, precum organizarea panelurilor de discuții, fotografie, video, transmisiunea live, rămân în sarcina noastră, asumându-ne responsabilitatea de a găsi soluții cât mai optime, de sine stătător sau cu ajutorul partenerilor și/sau a prietenilor galei. Vom avea grijă să vă informăm despre toate acestea, pentru că dorim să fim transparenți. Dacă vom reuși să colectăm mai mult de 3500 euro, atunci suma adițională va fi folosită pentru organizarea următoarelor ediții.


Contribuie la primul proiect organizat de Diasporă, pentru Diasporă prin contribuțiile Diasporei, pentru că doar așa putem avea un impact simțitor. Contribuie și ajută-ne să creștem!

  1. Alex Bodoli 
    MDL 582.00

    6 ani în urmă
  2. Stefania Gori 
    MDL 194.00

    6 ani în urmă
  3. Maxim Bounegru 
    MDL 194.00

    6 ani în urmă
  4. Anonim 
    MDL 291.00

    6 ani în urmă
  5. Anonim 
    MDL 194.00

    6 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!