Apă bună pentru satul Mirnoe

by Primaria Vinogradovca

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Comuna Vinogradovca din r-l Taraclia este constituită din 4 localități: Mirnoe, Chirilovca, Ciumai și Vinogradovca. Una din cele mai mari probleme a comunei este asigurarea populației cu apă. Lipsa apeductului în s. Mirnoe crează mari dificultăți populației, gospodăriile casnice aprovizionându-se cu apă independent. Costul a 1 m3 de apă transportat este de 150-200 lei, astfel o familie din 4 persoane cheltuie anual în mediu circa 1500 lei, iar o familie de 6 persoane – 3000 lei. În astfel de condiții, familiile sunt nevoite să consume apa cu economie fără a putea să o folosească în cantitațile necesare. Familiile care nu au capacitatea de plată folosesc apă din fântâni. Apa din fântâni nu este potabilă și calitatea ei nu corespunde indicatorilor chimico-bacteorologici. În s. Mirnoe nu există nici o fântână arteziană, iar construcția ei nu este rentabilă pentru o localitate mică cu 281 locuitori.

De aceea soluționarea acestei probleme, conform rezultatelor studiului de fezabilitate, este construcția unui rezervor în care se va acumula apa din 4 izvoare din localitate. La rezervor va fi conectat un apeduct cu lungimea de 3,86 km, la care se vor conecta 70 gospodării casnice.

Proiectul de construcție a apeductului în s. Mirnoe constituie prima etapă în rezolvarea problemei de aprovizionare a populației cu apă din apeduct centralizat. Construcția rezervorului și a rețelei de apeduct se va realiza prin efortul comun al primăriei, Consiliului Local Vinogradovca, Asociației de băștinași „Zemleaki Ciumaia”, dar și a populației din localitate și comună.

Bugetul total al proiectului -19 500 USD / 15 938 €. Grant din partea Guvernului Elveției – 15 000 USD / 12 260 €. Co-finanțarea din partea APL Vinogradovca – 2 250 USD / 1 839 €. Co-finanțare din partea Asociației de băștinași „Zemleaki Ciumaia” - 2 250 USD / 1 839 €.

Ţinem să vă informăm că platforma Guvern 24 operează cu Euro, iar bugetul proiectului a fost elaborat în dolari. Totodată, ţinem să vă asigurăm că suma integrală va fi utilizată, conform destinaţiei, pentru îmbunătăţirea proiectului final. La finalizarea perioadei de colectare de fonduri, distribuirea costurilor pentru realizarea proiectului va fi adusă neîntârziat la cunostinţa publicului larg, în special al donatorilor.

RO_Mirnoe


  1. Ivan Babenco 

  Тот случай когда водопровод добирается в село позже интернета... Поможем? Успехов Вам!

  2 years ago
  €20
 2. Дмитрий Барбиеру 

  2 years ago
  €50
 3. Marina Stempliuc 

  2 years ago
  €50
 4. Алина Малкова 

  2 years ago
  €40
 5. Михаил Манолов 

  Поддерживаю Вас в вашем нелёгком деле, желаю удачи и всего самого наилучшего!

  2 years ago
  €50

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!