Помоги Юле видеть

by Guvern24

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Iulia - o fetiţa de opt ani care îşi trăieşte viaţa aproape în beznă. În lumea ei există doar vocea caldă a mamei, zâmbetele colegilor de şcoală care o ocolesc şi multă singurătate. Iulia nu a primit manuale, nu are caiete, iar singura carte din casa ei este un abecedar mâzgâlit, din care mama îi citeşte în fiecare zi.

Sărăcia ar putea să o lase orbă pentru tot restul vieţii, dar părinţii speră că oamenii mărinimoşi o vor ajuta să-şi valorifice singura şansă de a avea o viaţă normală. Fata poate fi operată chiar în Moldova.

Familia Iuliei trăieşte în casa unor rude din Orhei. Mama fetei are şi ea probleme de vedere, însă, nu atât de grave ca ale copilului. Tatăl munceşte cu ziua, iar puţinii bani pe care îi câştigă abia de le ajung să nu moară de foame.

"La lucru fac câte 50 de lei, dute şi cumpără pâine, mai cumpără un orez acolo, când te trezeşti gol şi când te uiţi nu ai cu ce face mâncare şi cartofi trebuie, acuş degrabă mi se termină sacul", a spus tatăl Feodor Stratu.

În ciuda greutăţilor, familia nu pierde speranţa că unicul lor copil ar putea avea şansa să trăiască o viaţă normală. Micuţa vrea să înveţe şi să se joace la fel ca toţi copiii. Seară de seară o roagă pe mama ei să-i citească din singura carte pe care o în casă.

După ce repetă cele învăţate la şcoala se joacă cu cei mai buni prieteni ai săi. Trei jucării din pluş pe care le păstrează cu sfinţenie.

"Le-am găsit şi eu. Una mi-au dat-o la Chişinău, dar aceasta eu am găsit-o şi pe acesta l-am găsit. Pe acesta Pufic, dar pe asta Linduţa", a zis Iulia Stratu.

Deşi învaţă la o şcoală obişnuită, Iulia spune că îşi petrece pauzele în singurătate.

"Uneori când dă sunetul la clasă mă duc şi mă joc cu constructorul. Acolo sunt care cuminţi care răi şi nu vor să se joace cu mine. Ceilalţi fac lecţii, dar eu nu", a afirmat Iulia Stratu.

Părinţii speră să adune într-o zi banii care ar putea-o ajuta pe Iulia să vadă.

"Am trecut şi la un aparat şi i-au făcut toate fotografiile la ochi şi au spus că se poate totul de făcut, dar au spus că cât mai curând cu atât mai bine, că noi am lăsat şi s-a agravat tare acolo şi numai decât trebuie de făcut", a spus mama Natalia Stratu.

Şansa la o viaţă mai bună are în cazul Iuliei un preţ, peste 37 de mii de lei, o sumă mult prea mare pentru familia sa.

Familia Iuliei mizează pe susţinerea oamenilor, iar cei care vor să îi ajute pot dona aici. Vă mulțumim!


Sursă: http://www.prime.md/rom/news/social/item42699/


 


 1. SMS  

  3 years ago
  €1
 2. SMS  

  3 years ago
  €1
 3. SMS  

  3 years ago
  €1
 4. SMS  

  3 years ago
  €1
 5. SMS  

  3 years ago
  €1

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!