Serviciul de Pompieri Voluntari la Colibași, Vadul lui Isac și Brânza

by Primaria Colibasi

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


11.000 de locuitori din raionul Cahul vor avea siguranță, servicii mai calitative și operative în cazul unor incendii și calamități. Vorbim de oamenii din satele Brânza, Vadul lui Isac și Colibași care și-au unit eforturile cu autoritățile locale și băștinașii, pentru a lansa în premieră un serviciu intercomunitar de pompieri voluntari.

Cele 3 localități sunt situate la mijlocul traseului național Cahul-Giurgiulești, iar în cazul izbucnirii unor incendii, echipajele din Cahul, pot interveni abia după 30 de minute de la apel, timp prețios în asemenea situații. Din cauza distanței pe care sunt nevoiți să o parcurgă, serviciile speciale nu reușesc întotdeauna să intervină la timp. Astfel, pentru a crește siguranța antiincendiară, serviciul creat va avea locația la Colibași, acolo unde va fi construită o stație de pompieri locală cu suprafața de 80 de metri pătrați, dotată cu echipamentele necesare pentru intervenții. De asemenea, serviciul dispune deja de 25 de uniforme și de o autospecială primită în dar de la o organizație austriacă.

Postul va activa cu suportul voluntarilor din cele 3 localități care, în caz de incendiu, sunt gata să intervină în situații de risc, fără a primi vreo remunerare. Datorită unui asemenea serviciu local, voluntarii vor putea interveni prompt în toate cele 3 localități.

Bugetul total al proiectului este de 80.055 dolari. Guvernul Elveției a acoperit cheltuieli de peste 60 la sută (50 mii de dolari), iar cele 3 administrații locale au alocat aproape 28.000 de dolari. Însă ca proiectul să fie implementat cu succes, iar locuitorii din Brânza, Vadul lui Isac și Colibași să se simtă mai în siguranță, este necesară contribuția băștinașilor în sumă de 1 830 de dolari (1 570 euro).

Din toate sursele financiare alocate, urmează să fie construit un sediu-garaj și va fi asigurată buna funcționare a centrului de pompieri.

Dragi băștinași ai localităților din Brânza, Vadul lui Isac și Colibași, cunoaștem că pentru noi toți siguranța familiilor și securitatea comunităților noastre este un interes comun.

Doar împreună putem duce la bun sfârșit încă un proiect menit să cotribuie la dezvoltarea locală.

Vă îndemnăm să contribuiți la construcția sediului stației de pompieri. Orice ajutor este începutul unui lucru mare!


 

 1. Corneliu Inje 

  Donație din partea familiei Inje din Irlanda pentru frumoasa inițiativă . Cele trei sate vor putea în sfârșit beneficia de asistență de urgență în cazul incendiilor. Vă susținem în toate demersurile destinate dezvoltării satului Colibași și vă dorim mult succes!

  1 year ago
  €100
 2. Manole Ion 

  pentru Colibasi

  1 year ago
  €10
 3. Creminschii Victor 

  Pentru colibasi

  1 year ago
  €1
 4. Matveev Serghei 

  Pentru colibasi

  1 year ago
  €1

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!